Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Žiedas ant tam tikro piršto gali koreguoti likimą, pritraukti norimus ir atstumti netrokštamus įvykius
- Aktoriaus M. Mačiulio žmona Alicia: dabar mūsų laukia Kanzaso prerijos
- Geniušo žmona Kristina: tikrai nenoriu, kad Petras barščius virtų
- Horoskopas gegužei: laukia dvilypis mėnuo
- Namuose gamintos kanelės - vertos nuodėmės!
Iškeptą sumuštinį patogu įdėti mokiniams priešpiečiams į mokyklą. Vaikai juos mėgsta dar ir dėl to, kad sumuštinio kraštai traškūs ir kepant „užsidaro“, dėl to valgant nebyra lauk įdaras.
Visus įdaro komponentus pjaustykite labai plonai.
Su sūriu ir pomidorais
Sumuštiniui reikės:
2 griežinėlių fermentinio sūrio,
2 riekelių sumuštinių duonos,
2-4 griežinėlių pomidoro,
4 lapelių baziliko (arba petražolių).
Kaip gaminti
* Ant vienos riekelės sluoksniai sudėkite sūrio griežinėlį, bazilikų du lapelius, pomidoro griežinėlius, vėl baziliko, sūrio ir ant viršaus duonos riekelę.
* Kepkite įkaitintame sumuštinių keptuve.
P.S. Nepamirškite sumuštinio įdaro paskaninti mėgstamais prieskoniais.
Su kumpiu, sūriu ir cukinija
Sumuštiniui reikės:
2 riekelių sumuštinių duonos,
2 griežinėlių virto kumpio,
2 griežinėlių fermentinio sūrio,
1 griežinėloų cukinijos.
Kaip gaminti
* Ant vienos riekelės sluoksniai dėkite griežinėlį sūrio, griežinėlį kumpio, griežinėlį cukinijos, vėl po kumpio ir sūrio griežinėlį. Ant viršaus – riekelę duonos.
* Kepkite įkaitintame sumuštinių keptuve.
P.S. Plonų cukinijos griežinėlių galima įdėti ir tarp kumpio su sūriu.
Su mocarela ir cinamonu
Sumuštiniui reikės:
4 riekelių sumuštinių duonos,
1 šaukštelio sviesto,
4 griežinėlių mocarelos,
2 griežinėlių obuolio (arba kriaušės),
1 šaukštelio cukraus,
žiupsnio cinamono.
Kaip gaminti
* Abi duonos riekeles patepkite sviestu iš vienos pusės.
* Mocarelos du griežinėlius užklokite ant vienos duonos riekelės (pateptos sviestu pusės), užberkite cukrų ir cinamoną. Dėkite obuolių griežinėlius, vėl du griežinėlius mocarelos ir pabaigoje duonos riekelę sviestu į sumuštinio vidų.
* Kepkite įkaitintame sumuštinių keptuve.