Reikės:
1 prancūziško batono (~30 cm ilgio);
150 g rūkytos lašišos;
mažo gabalėlio mėlynojo svogūno;
150 g tepamo varškės sūrio (pvz.Philadelphia);
1 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
1 a.š. alyvuogių aliejaus;
1 a.š. citrinos sulčių;
žiupsnelio šviežių pjaustytų petražolių;
maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
* Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą lašišą ir mėlynąjį svogūną, dėkite sūrį, garstyčias, supilkite aliejų, citrinos sultis, suberkite petražoles, maltus juoduosius pipirus ir viską gerai išmaišykite.
* Nupjaukite prancūziško batono abu galus ir ilgu šaukšteliu išskobkite minkštimą. Tada pridėkite paruošto įdaro, susukite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min.
* Supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
Skanaus.
P.S. nelaikykite paruošto batono per naktį, nes taip jis bus sumirkęs ir praras traškumą.