4 porcijos
Reikės:
300 g špinatų (nuplautų)
4 bandelių
4 kiaušinių
8 plonų griežinėlių sūdytos lašišos
1 šaukšto sviesto
1 šaukštelio baltojo vyno acto
trupučio tarkuotų muskatų riešutų
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Padažui reikės:
125 g sviesto
3 kiaušinių trynių
2 šaukštelių citrinų sulčių
1 ar 2 šaukštelių baltojo vyno acto
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminame
* Bandeles perpjaukite pusiau ir pjauta puse žemyn paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje.
* Į puode verdantį vandenį įpilkite actą, įberkite truputį druskos, karštį sumažinkite. Tada po vieną įmuškite ir išvirkite kiaušinius, kiekvieną – po maždaug 4 min., tada kiaurasamčiu išgriebkite ir padėkite ant rankšluosčio arba į lėkštę. (Kiaušinius sumuštiniams galima ne virti, o kepti keptuvėje.)
* Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite špinatus, įberkite druskos, pipirų, maltų muskatų riešutų ir patroškinkite – iki lapai sukris. Tada perdėkite juos ant paskrudintų bandelių, ant viršaus uždėkite po porą griežinėlių lašišos ir po išvirtą kiaušinį.
* Padažas. Dubenyje iki purumo išplakite trynius su citrinų sultimis ir vyno actu. Šį dubenį įstatykite į vos verdantį vandenį ir plakite šluotele trynius, iki šie ims tirštėti, tada po gabaliuką sumeskite susmulkintą kambario temperatūros sviestą. Kai masė vėl ims tirštėti, pagardinkite druska, pipirais. Padažo – po šaukštą ar du – užpilkite ant sumuštinių kiaušinių, uždėkite žalumynų ir ragaukite.