Sveikų desertų knyga

Šiuo metu ypač daug žmonių ieško būdų, kaip pagerinti, pakeisti, koreguoti savo mitybą, įpročius. Tai tapo mada. Vis dėlto reikia pasakyti, kad tokia mada galima tik pasidžiaugti.

Net ir bandydami laikytis sveikos mitybos, kartais norime pasigardžiuoti ir saldumynais, kurie, sakoma, tikrai nėra sveikas maistas. Tiesa, gera žinia saldumynų mėgėjams yra ta, kad galima pagaminti sveikesnį gardumyną sau ir savo šeimai. Tokie ir yra mano naujausia knyga "Super Desertai".

Parašyti šią knygą planavau gana ilgai. Kai prieš dešimt metų pradėjau desertus ir tortus ruošti netradiciškai – nekepdama, nenaudodama kepiniams skirtų miltų, baltojo cukraus, kepimo miltelių ir jokių sintetinių priedų, pastebėjau, kad skonis pralenkė įprastinius – visi, kas juos ragaudavo (ir ragauja dabar), negaili pagyrų. Taigi nutariau pasidalyti savo patirtimi su Jumis, paraginti išbandyti kažką nauja.

Daug kam netikėta, kad iš tokių žinomų ingredientų galima sukurti kažką unikalaus, išskirtinio, ir, o tai ypač svarbu, nesugadinant produktų, kuriuos užaugino gamta. Pakanka tik mokėti juos derinti, suteikti tekstūrą, skonį, suformuoti vis kitokią išvaizdą. Taip gimsta savitas stilius. Be to, visada pabrėžiu, kad nereikia naudoti jokių sintetinių priedų.

Gamta dovanoja tikrus, nesugadintus produktus. Tad rinkimės juos ir būkim sveikesni.

Gražina Gum, knygų autorė, medikė, lektorė, sveikos mitybos ekspertė, augalinės/detoksikacinės mitybos žinovė.

Būkim sveiki ir laimingi!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis