Kaip restorane: tirpstanti burnoje kiniška vištiena kaip vyšnaitė

Kiniškas patiekalas vištiena Vyšnaitė yra lengvai pagaminamas ir skanus patiekalas, kuris puikiai tiks tiek šeimos vakarienei, tiek šventėms ar švenčių stalui. Šis patiekalas išsiskiria savo unikaliu skoniu ir aromatu, todėl tikrai verta jį išbandyti.

Norint pasigaminti vištieną Vyšnaitę, reikės šių ingredientų:


  • 500g vištienos filė
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 1 paprika
  • 2 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai ryžių acto
  • 2 šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • šiek tiek malto imbiero ir česnako
  • druska ir pipirai pagal skonį
  • aliejus kepimui
  • 3 valgomųjų šaukštų pomidorų padažo
  • 2 saujų žaliųjų žirnelių



Pirmiausia nuplaukite vištienos filė ir supjaustykite ją į gabaliukus. Tada nuplaukite morką ir papriką bei supjaustykite juostelėmis, o svogūną - plonais žiedais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite pjaustytą svogūną, morką ir papriką. Įdėkite žirnelius. Kepkite, maišydami, kol daržovės pasidengs ruda spalva.


Tuo metu sumaišykite pomidorų padažą, sojų padažą, ryžių actą, cukrų, imbiero ir česnako miltelius, bei druską ir pipirus. Į šią marinatą sudėkite keptas daržoves, po to įpilkite kukurūzų krakmolo ir sumaišykite.


Kai daržovės apsisuks, išimdami juos iš keptuvės, sudėkite vištienos gabaliukus ir greitai apkepinkite iki visiško išskrudinimo. Tada įpilkite į masę marinatą su daržovėmis ir kepkite dar keletą minučių, kol visi ingredientai sujungs savo skonius.


Patiekite su virtais ryžiais arba makaronais, o patiekalą papuoškite šakniastiebių griežinėliais. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis