Taip šašlykų dar nemarinavote: K. Glušajevo išduota gudrybė mėsą pavers minkšta per kelias minutes

Paskutinė „LIDL grilio talentai“ laida ir vėl grįš prie lietuvių pamėgtos klasikos – šašlykų. Žiūrovai sužinos ne tik du gardžius receptus, bet ir bus nustebinti netikėtais mėsos marinatais. Tai – receptai, kuriuos be abejonės norės užsirašyti kiekvienas lietuvis! Išsirinkti, kuris patiekalas gardesnis, taps sunku net laidos vedėjui… Visa tai – jau šį penktadienio vakarą per TV3.

Vytaras Radzevičius kartu su dalyviais sveikinsis iš Nemuno salos, esančios Kaune – dar visai neseniai būtent čia įvyko 8-asis „LIDL“ gimtadienis.


Čia pat, šventės apsuptyje, savo patiekalus šio vakaro laidoje pristatys ir du varžovai. Jais šįkart tapo 20 metų čirškinimo patirtį sukaupęs aktorius ir režisierius Kirilas Glušajevas bei grilio profesionalė ir teatro edukatorė Eugenija Sutkutė-Toliušienė. Moteris patiekalus ant grilio ruošia jau 10 metų.


Laidoje paaiškės, kad abu varžovai yra labai panašūs – tiek gyvenime, tiek ir renkantis patiekalus griliui. Jų abiejų karjera susieta su teatru, o štai ant grilio jiems smagiausia kepti sūrį.


Eugenija pasakos, kad su griliu dažniau susiduria ne pati ką nors ant jo kepdama, o paruošdama patiekalus kepimui. Tuo tarpu K. Glušajevas, nors gaminti ant grilio pradėjo prieš 20 metų, santykius su griliu taip pat vadins nepastoviais.


Tiesa, aktoriaus meilė grilio patiekalams užsimezgė dar vaikystėje. „Laukiniais 90-aisias kieme turėjome iš Amerikos atvažiavusią kaimynę, kuri pavasarį kieme organizuodavo piknikus ir ruošdavo dešrainius. Atsimenu, kad tas dešreles lauke kepėme dar nuo vaikystės“, – sakys jis.


Šio penktadienio laidoje Eugenija nustebins pasukose marinuotais ir šonine apsuktais vištienos šašlykais, prie kurių priderins gardžius agurkėlius. O Kirilas, savo ruožtu, gamins kiviais ir svogūnais marinuotą jautienos šašlyką. Gardus bus ir jo pasirinktas garnyras – keptos, o vėliau dar ir patroškintos daržovės.


Vytarą iškart sudomins netikėtas Kirilo marinatas, kuriam jis naudos kivius. „Kivių marinatas labai tinka tuomet, kai neturime daug laiko, nes kiviai veikia kaip labai greitai mėsą minkštinantis komponentas. Tiesa, perlaikyti kiviuose mėsos taip pat negalima – kai kartą tą padariau, iš mėsos liko faršas“, – netikėtą faktą žiūrovams atskleis K. Glušajevas.


O štai Eugenija laidoje išduos ir firminių savo tėčio agurkėlių receptą. Žiūrovams bus verta jį užsirašyti, nes juo itin susidomės ir daugybę skonių išbandęs V. Radzevičius!


„Važiuojant pas tėvus, visada prašau, kad tėtis juos pagamintų. Nežinau, ar man pavyks juos šiandien pakartoti, nes niekada negaminu tiksliai pagal receptą. Mums reikės agurkų, druskos, česnakų ir krapų, o taip pat įdėsiu vieną slaptą ingredientą – medų. Tai bus eksperimentas, nes man patinka gaminti nenuobodžiai“, – pasakos Eugenija.


Tačiau labiausiai žiūrovus sudomins laidos pabaiga – tokios per visus sezonus dar nė karto nebuvo!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis