Sumuštiniai su paprikomis ir avokadais
6 porcijos
Reikės:
1 prancūziško batono;
2 saldžiųjų paprikų;
2 šaukštų aliejaus;
1–2 avokadų;
½ citrinos sulčių;
1 šaukštelio sukapotų krapų;
4 šaukštų grietinėlės sūrio;
6 griežinėlių fermentinio sūrio;
saujos daržovių daigų;
druskos, pipirų pagal skonį.
Batoną perpjaukite išilgai, kad turėtumėte du sluoksnius. Kiekvieną jų padalinkite į tris dalis. Puseles pjūviu žemyn paskrudinkite įkaitintoje keptuvėje.
Pašalinę paprikų sėklas ir kotelį, jas susmulkinkite ir sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Užberkite druskos ir troškinkite, kol bus minkštos. Tada elektrine trintuve sutrinkite iki tepamos konsistencijos.
Avokado minkštimą dubenėlyje sutrinkite su krapais, citrinos sultimis ir trupučiu druskos.
Ant paskrudinto batono tepkite grietinėlės sūrio, paprikų arba avokado užtepo ir ant viršaus užklokite sūrio. Jo ornamentą išspauskite sausainių kepimo formele. Sumuštinius ragaukite su daigais.