4–5 porcijos
Tešlai reikės:
100 g viso grūdo kvietinių miltų;
300 g baltų kvietinių miltų;
½ šaukštelio druskos;
4 kiaušinių;
5 šaukštų neutralaus skonio aliejaus.
Įdarui reikės:
200 g varškės 9 proc.;
2–3 šaukštų cukraus;
¼ šaukštelio druskos;
1 šaukšto krakmolo;
1 šaukšto aguonų.
Į dubenį supilkite miltus, suberkite druską, pamaišykite. Tada įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų ir suminkykite tešlą. Jeigu tešla per kieta, įpilkite 1–2 šaukštus vandens.
Tešlą iškočiokite iki 2 mm storio ir formele ar puodeliu išspauskite apskritimus.
Įdarui išmaišykite visus ingredientus.
Ant tešlos apskritimų dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite virtinius. Sumeskite juos į verdantį pagal skonį pasūdytą vandenį, o kai virtiniai iškils į paviršių, pavirkite juos dar maždaug 2–3 min.
Virtinius ragaukite su natūraliu jogurtu, grietine, tirpintu sviestu.