Įvertins visa šeima: virtiniai su varške ir aguonomis

 Patiekalas, kvepiantis vasara. Įvertins visa šeima!

4–5 porcijos


Tešlai reikės:


100 g viso grūdo kvietinių miltų;

300 g baltų kvietinių miltų;

½ šaukštelio druskos;

4 kiaušinių;

5 šaukštų neutralaus skonio aliejaus.



Virtiniai su varške ir aguonomis
Virtiniai su varške ir aguonomis
MOTERIS / Giedrė Barauskienė



Įdarui reikės: 


200 g varškės 9 proc.;

2–3 šaukštų cukraus;

¼ šaukštelio druskos;

1 šaukšto krakmolo; 

1 šaukšto aguonų.


Į dubenį supilkite miltus, suberkite druską, pamaišykite. Tada įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų ir suminkykite tešlą. Jeigu tešla per kieta, įpilkite 1–2 šaukštus vandens. 


Tešlą iškočiokite iki 2 mm storio ir formele ar puodeliu išspauskite apskritimus.


Įdarui išmaišykite visus ingredientus. 


Ant tešlos apskritimų dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite virtinius. Sumeskite juos į verdantį pagal skonį pasūdytą vandenį, o kai virtiniai iškils į paviršių, pavirkite juos dar maždaug 2–3 min. 


Virtinius ragaukite su natūraliu jogurtu, grietine, tirpintu sviestu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis