Šio patiekalo ruošimo ypatumai:
* Šiam patiekalui svarbu plonai supjaustyti bulves. Tokią funkciją turi virtuviniai kombainai, kai kurios rankinės bulvių trintuvės, pjaustyklės, smulkintuvės.
* Senojo derliaus bulvės greitai juoduoja, tad susmulkintų nelaikykite, iškart ruoškite patiekalą. Nuo pajuodavimo bulves apsaugos citrinų sultimis šiek tiek parūgštintas vanduo.
* Patiekalą galima gardinti kumpio gabaliukais, mėgstamais prieskoniais, sūriu.
* Jeigu viršutinis patiekalo sluoksnis kepant skrunda per greitai – pridenkite folija, pabaigoje ją nuimkite. Jeigu kepa netolygiai – indą orkaitėje kelis kartus apsukite.
Reikės:
7-9 didelių bulvių,
600 ml grietinėlės (35 proc.),
50-70 g sviesto,
2-3 česnako skiltelių (nebūtina, jeigu nemėgstate),
5 valgomųjų šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos,
pipirų.
Kaip gaminti
* Bulves nuskuskite, nuplaukite ir labai plonai supjaustykite.
* Česnakų skilteles nulupkite ir sutrinkite iki tyrės.
* Sviestą atšaldykite, nes reikės plonai atpjauti.
* Į kepimo indą (20 30 cm) sluoksniais dėkite bulves, vis užpilkite grietinėlės, užberkite druskos, pipirų ir po truputį sviesto bei sutrinto česnako.
* Kepkite 160 orkaitėje apie 1-1,5 val. Baigiant kepti, užberkite sūrį ir palaikykite orkaitėje, iki jis ims burbuliuoti.