6 originalaus skonio mišrainės Naujųjų metų vakarui

Namus jau pasipuošėme prieš Kalėdas, dovanos jau gautos ir išvyniotos, Kūčių ir Kalėdų valgiai suvalgyti, tad Naujiesiems metams reikia sugalvoti naujų neįprastų ar tiesiog nesudėtingų patiekalų.

Didžiausią dalį naujametinio meniu sudaro salotos ir mišrainės. Lengvos ir sočios, tradicinės arba egzotiškos, bet būtinai ryškios ir gardžios, būtent jos stalui suteikia naujametinį įspūdį. Tikimės, kad mūsų sudarytas salotų su mėsa, žuvimi ir jūros gėrybėmis rinkinys padės jums ruošiant šventinį stalą: nepamiršite senos geros klasikos, bet būtinai išbandykite ką nors nauja ir neįprasta.


Mišrainė „Granatų apyrankė“


Kažkas kitokio, gaivu ir gardu.


Mišrainė „Granatų apyrankė“
Mišrainė „Granatų apyrankė“
Shutterstock nuotr.



Produktai:

4 porcijoms

1 vištienos krūtinėlės filė

2 svogūnai

150 g kietojo sūrio

1 burokėlis

1 granatas

3 kiaušiniai

3-4 valg. šaukšt. majonezo

50 g graikiškų riešutų

druskos, pipirų pagal skonį


Gaminimas:


1. Vištienos filė išvirkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepinkite svogūnus, kol pageltonuos.


2. Morkas nuplaukite, išvirkite, nulupkite, sutarkuokite stambia tarka. Kiaušinius išvirkite, nulupkite. Kiaušinius ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Riešutus stambiai sukapokite. Burokėlį išvirkite, nulupkite, ir taip pat sutarkuokite stambia tarka. Granatą išsmulkinkite sėklelėmis.


3. Dideliame dubenyje apskritimo forma išdėliokite pirmą sluoksnį – vištienos filė. Apibarstykite pipirais. Ant viršaus sudėkite apkepintus svogūnus ir aptepkite plonu majonezo sluoksniu. Tada sudėkite morkas, vėl aptepkite majonezu. Kitas sluoksnis – tarkuotas burokėlis, po to virti ir supjaustyti kiaušiniai, vėl aptepkite majonezu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir graikiškais riešutais, vėl aptepkite majonezu ir viršų papuoškite granatų sėklelėmis. Mišrainę palaikykite 3–4 valandas šaldytuve, o dar geriau visą naktį.


Mišrainė „Šiaurės Venecija“


Kiekvieno skoniui.


Mišrainė „Šiaurės Venecija“
Mišrainė „Šiaurės Venecija“
Shutterstock nuotr.



Produktai:


4 porcijoms

100 g sūdytos lašišos

100 g rūkytos lašišos

100 g traškiųjų gūžinių salotų

200 g jogurto

6 kiaušiniai

1 svogūnas

4 bulvės

1 žalias obuolys


Gaminimas:

1. Iš žuvies išimkite smulkius kaulus, nulupkite odą, minkštimą supjaustykite plonomis juostelėmis arba smulkiais kubeliais.


2. Išvirkite bulves ir kiaušinius. Kiaušinius nulupkite, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite stambia tarka.


3. Salotas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus – smulkiais kubeliais. Išdėliokite sluoksniais į formą su nuimamais šonais: bulves, svogūnus, salotas, sūdytą ir rūkytą žuvį, tarkuotą obuolį.


4. Viršų aptepkite jogurtu ir apibarstykite supjaustytais baltymais, po to tryniais. Papuoškite salotas šviežiais žalumynais ir patiekite.



Mišrainė „Mimoza“



Mišrainė „Mimoza“
Mišrainė „Mimoza“
Shutterstock nuotr.



Produktai:


4 porcijoms

250 g virtos raudonos žuvies

150 g majonezo

100 ml grietinės

4 kiaušiniai

2 virtos morkos

2 virtos bulvės

1 stambi svogūno galva

krapų šakelės ir svogūnų laiškai papuošimui

druska, malti juodieji pipirai


Gaminimas:


1. Žuvį smulkiai supjaustykite ir išdėliokite į formeles ar stiklinaites. Majonezą sumaišykite su grietine ir aptepkite juo žuvies sluoksnį. Baltymus atskirkite nuo trynių ir smulkiai supjaustykite.


2. Morkas ir bulves atskirai sutarkuokite stambia tarka, svogūnus smulkiai supjaustykite. Trynius sutrupinkite.


3. Į formeles sluoksniais sudėkite morkas, svogūnus ir bulves, kiekvieną sluoksnį aptepdami majonezo padažu. Ant viršaus sudėkite trynius, papuoškite žalumynais ir palikite šaldytuve 2 val.



Kitokia duonos mišrainė


Mėgstate duonos mišrainę? Išbandykite ją kitokiu būdu.



Kitokia duonos mišrainė
Kitokia duonos mišrainė
Shutterstock nuotr.



Sudėtis:


3 riekės juodos duonos;

Pusė skardinės žirnelių;

100 g sūrio;

2 kiaušiniai;

2-3 šaukštai majonezo;

Aliejaus kepimui;

Skiltelė česnako.


Paruošimas:


Nupjaustyti nuo juodos duonos pluteles, riekes supjaustyti kubeliais ir pakepinti aliejuje. Apkepusius kubelius pabarstyti druska, ant jų užspausti skiltelę česnako ir išmaišyti.Dubenėlyje šakute išplakti 2 kiaušinius ir keptuvėje su šlakeliu aliejaus iškepti omletą. Atvėsusį omletą supjaustyti smulkiomis juostelėmis ir sudėti į salotinę. Į salotinę suberti žirnelius, supjaustytą mažais kubeliais (geriausia - Brinzos) sūrį. Suberti ir duoną su česnakais, uždėti majonezo ir sumaišyti.


Kitokia burokėlių mišrainė


Standartinė burokėlių mišrainė kitaip.


Kitokia burokėlių mišrainė
Kitokia burokėlių mišrainė
Shutterstock nuotr.





Ingredientai:


5 vnt. burokėlių;

3 šaukštai grietinės;

1 šaukštas krienų;

trečdalis svogūno;

2 skiltelės česnakų;

0,5 šaukštelio cukraus;

druskos pagal skonį;

1 šaukštelis citrinų sulčių.


Gaminimas


Burokėlius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.

Krienus sumaišykite su tarkuotu svogūnu, išspaustais česnakais, druska, cukrumi, citrinų sultimis ir grietine.

Burokėlius sumaišykite su padažu, dėkite į šaldytuvą ir patiekite po pusės valandos. Skanaus!


Vokiška bulvių mišrainė



Vokiška bulvių mišrainė
Vokiška bulvių mišrainė
Shutterstock nuotr.



Labai gardi mišrainė kiekvieno skoniui.


Sudėtis:


5 bulvės

Svogūnas

2-3 rauginti (NE marinuoti!) agurkai

0,5 arb. šaukštelio druskos

0,5 arb. šaukštelio cukraus

1 valg. šaukštas acto

Stiklinė vandens

Keli šaukštai majonezo

Paruošimas:


Svogūną supjaustyti pusžiedžiais, sudėti į dubenėlį, įberti druską, cukrų. Svogūnus užpilti verdančiu vandeniu ir įpilti actą. Palikti pasimarinuoti bent 10-15 minučių.


Bulves nuskusti ir išvirti. Atvėsusias bulves perpjauti išilgai per pusę ir supjaustyti riekelėmis. Lygiai taip pat supjaustyti raugintus agurkus.


Į dubenį sudėti pjaustytas bulves, agurkus, nusausintus svogūnus ir sumaišyti viską su majonezu.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis