Ankštinės daržovės – puiki alternatyva mėsai?

Vis daugiau žmonių domisi mėsos alternatyvomis: vieni tiesiog nori paįvairinti savo mitybą, o kiti, nevalgantys mėsos, ieško būdų, kaip aprūpinti savo organizmą būtinosiomis maistinėmis medžiagomis. Tiek vienu, tiek kitu atveju ankštinės daržovės gali būti puikus pasirinkimas. Taigi, pakalbėkime plačiau apie tai, kokiomis savybėmis jos pasižymi ir kaip šias daržoves lengviau įtraukti į savo racioną.

Kuo mums naudingos ankštinės daržovės?


Ankštinės daržovės – pupelės, avinžirniai, lęšiai, žirniai – maistingųjų medžiagų lobynas. Jose gausu augalinės kilmės baltymų, todėl tai šaunus pasirinkimas, siekiant patenkinti baltymų poreikį, ypač laikantis vegetariškos ar veganiškos mitybos.


Be baltymų, ankštinėse daržovėse yra daug maistinių skaidulų, kurios gerina virškinimo sistemos būklę ir užtikrina ilgalaikį energijos išsiskyrimą. Taip pat šioms daržovėms būdingas žemas glikemijos indeksas, kuris užtikrina ilgalaikį sotumo jausmą. Ankštinėse daržovėse gausu vitaminų ir mineralų, tokių kaip foliatai, geležis, magnis ir kalis, kurie kartu palaiko gyvybiškai svarbias organizmo funkcijas.


Ankštinėse daržovėse yra daug maistinių skaidulų, kurios gerina virškinimo sistemos būklę ir užtikrina ilgalaikį energijos išsiskyrimą
Ankštinėse daržovėse yra daug maistinių skaidulų, kurios gerina virškinimo sistemos būklę ir užtikrina ilgalaikį energijos išsiskyrimą
Pexels, Vie Studio nuotr.


Kalbant apie ankštines daržoves kaip alternatyvą mėsai, verta paminėti, kad mėsos, ypač jautienos, pramonė susijusi su milžinišku anglies dioksido išmetimu, didėjančiu žemės naudojimu ir vandens suvartojimu. Daržovių poveikis aplinkai yra gerokai mažesnis: joms užauginti reikia daug mažiau žemės, vandens ir energijos, taip pat išmetama mažiau šiltnamio efektą sukeliančių dujų.


Taigi, šiais laikais, kai vis labiau ieškoma ekologiškų mitybos būdų, ankštinės daržovės yra puikus pasirinkimas.


Kaip lengviau įtraukti ankštines daržoves į savo racioną?


Vienas lengviausių būdų paversti šiuos maisto produktus savo kasdienės mitybos dalimi – naudoti jau paruoštas Bonduelle ankštines daržoves. Jų pasirinkimas itin platus: nuo garuose ruoštų iki pagardintų įvairiais padažais, tokiais kaip pomidorų, aitriųjų paprikų, barbekiu ar kario.


Jau paruoštas Bonduelle ankštines daržoves galite naudoti tiek kaip garnyrą, tiek kaip patiekalo ingredientą. Ieškantiems mėsos alternatyvų dėmesio vertas pasirinkimas galėtų būti vegetariškos tortilijos su raudonosiomis pupelėmis. Tai lengvai paruošiamas patiekalas, kuriam užtruksite vos 30 min. Be jau minėtų raudonųjų pupelių, į šias vegetariškas tortilijas taip pat įeina konservuoti kukurūzai, kurie yra vienas populiariausių Bonduelle produktų. Išsamų šio patiekalo receptą rasite paspaudę ant šiek tiek aukščiau pateiktos nuorodos.


Ankštinės daržovės puikiai papildo įvairius patiekalus – naudokite jas gamindami sriubas, troškinius, tortilijas
Ankštinės daržovės puikiai papildo įvairius patiekalus – naudokite jas gamindami sriubas, troškinius, tortilijas
Pexels, Jeswin Thomas nuotr.


Ten pat jūsų laukia ir dar daugiau patiekalų su ankštinėmis daržovėmis receptų: vegetariški takai, falafeliai su jogurtiniu padažu, meksikietiškos salotos, bulvių ir baltųjų pupelių karis su kokosų pienu, lęšių ir žiedinių kopūstų mėsainis… ir tai dar ne pabaiga.


Vien skaitant pradeda kauptis seilės? Tuomet nieko nelaukite ir išbandykite šiuos receptus! Pažadame – apsilankius Bonduelle svetainėje, idėjų, ką pagaminti iš ankštinių daržovių, tikrai nepritrūks. Taigi, įvairinkite savo racioną šiais vertingais maisto produktais ir mėgaukitės nuostabaus skonio patiekalais.

Užsakymo nr.: PT_83289

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis