Vieno puodo vakarienė – paprastai ir greitai

Nesvarbu, ar stokojate laiko, ar norite tiesiog greitai pasigaminti vakarienę. Vieno puodo patiekalai – puikus būdas pasotinti šeimą pietumis ar vakariene. Vienas iš gausybės vieno puodo patiekalų – sotus čili troškinys. Tad šiame straipsnyje pasidalinsime lengvu šio troškinio receptu, kuris patiks net ir patiems išrankiausiems.

Ingredientai


Norint, kad čili troškinys išsiskirtų sodriu skoniu ir būtų maistingas, svarbu pasirinkti kokybiškus ingredientus. Tad dalinamės keliais naudingais patarimais:


●     rinkitės šviežias daržoves;

●     naudokite kokybišką maltą mėsą arba konservuotas pupeles;

●     gardinkite troškinį aukštos kokybės prieskoniais.


Šviežios daržovės, pavyzdžiui, paprikos, pomidorai, suteiks natūralų skonį. Maltai mėsai geriausia rinktis jautieną, o konservuotos pupelės – puiki alternatyva vegetarams. Galiausiai, prieskoniams naudokite aitriuosius pipirus, česnakus, svogūnus, raudonėlius bei alyvuogių aliejų.


Gaminimo eiga


Meksikietišką troškinį rekomenduojama gaminti viename puode, kad patiekalas geriau įsisavintų visų ingredientų skonius bei kvapus. Visas daržoves nuplaukite ir susmulkinkite. Į įkaitintą indą, kuriame bus gaminamas troškinys, suberkite smulkintas daržoves ir šias kelias minutes pakepkite. Sudėkite maltą mėsą ir pakepkite kol ši apskrus. Iškepus mėsai, supilkite pomidorų padažą, sultinį ir viską troškinkite 20 minučių ant mažos ugnies.


Patiekimo variacijos


Čili troškinį galima patiekti su grietinėle arba grietine, mėgstamomis žolelėmis ir skrudinta duona. Vis dėlto, galima eksperimentuoti ir aštrų troškinį patiekti kartu virtų ryžių garnyru. Kitas patiekimo variantas – troškinys su skrudintomis bulvytėmis. Gamindami troškinį įdėkite bulvytes į skrudintuvą. Į gilesnį indą sudėkite skrudintas bulvytes, o ant jų užpilkite troškinio bei pabarstykite sūriu.


Vieno puodo aštrus troškinys yra puikus pasirinkimas, nes lengvai ir greitai galima pagaminti gardžią vakarienę šeimai. Priklausomai nuo poreikio, į troškinį galima dėti mažiau aštrių prieskonių. Tokiu būdu pasisotins ir mažieji šeimos nariai. Vis dėlto, jeigu troškiniui trūksta ugnelės, viską galima pataisyti net ir pačioje gamybos proceso pabaigoje. Tad galima drąsiai derinti skirtingus prieskonius bei kitus ingredientus ar išbandyti skirtingus patiekimo būdus.

Užsakymo nr.: PT_82482

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis