Kavą tradiciškai geriame iš mažų, keramikinių puodelių, kurie laiko šilumą ir suteikia malonų potyrį. Espresso, be abejo, geriamas iš mažų, apie 60-90 ml talpos, puodelių, o didesnės kavos porcijos gali būti geriamos iš didesnių, nuo 180 iki 240 ml talpos, puodelių.
Late ir kapučino geriamas iš didesnių puodelių, kad tilptų pieno puta. Kapučino puodelis paprastai yra maždaug 150-180 ml talpos, o late puodelis - 240-350 ml. Dažniausiai šių gėrimų puodeliai yra platesniu viršumi, kad galėtumėte mėgautis pieno putos sluoksniu ir aromatu.
Kakavą geriame iš stambių, sunkių keramikinių puodelių. Šie puodeliai ne tik leidžia gerti didesnes porcijas, bet ir suteikia daugiau vietos atsiskleisti aromatui. Dar viena svarbi savybė, kuria turėtų pasižymėti kakavos puodeliai – tai šilumos išlaikymas. Kakava geriama šilta, todėl puodelis neturėtų leisti šiam gėrimui greitai atvėsti.
Arbatą dažnai geriame iš plonesnio stiklo ar porceliano puodelių. Puodelio formos ir medžiagos pasirinkimas gali priklausyti nuo arbatos tipo: pavyzdžiui, siauresniu dugnu, aukšti puodeliai yra puikus pasirinkimas smulkiai paruoštiems arbatos mišiniams, o platesni puodeliai gali padėti atskleisti sudėtingesnį žolelių aromatą.
Svarbu paminėti, kad nors yra tam tikros taisyklės, jas galima ir reikėtų laužyti, priklausomai nuo asmeninių pageidavimų. Tegu jūsų puodelis tampa dar viena išraiška jūsų mėgstamiausio gėrimo mėgavimuisi.