Kaip pasirinkti tinkamą puodelį mėgstamam gėrimui?

Tikrai ne paslaptis, kad gėrimo skonis priklauso nuo to, iš kokio puodelio jį geriame. Taip yra todėl, kad apskritai skonis priklauso nuo mūsų pačių suvokimo – tai, ką matome ir kaip jaučiame gėrimą, gali turėti lemiamos reikšmės formuojant mūsų skonį. O iš kokių gi puodelių ekspertai rekomenduoja gerti įvairius gėrimus, kad atsiskleistų geriausios jų savybės?

Kavą tradiciškai geriame iš mažų, keramikinių puodelių, kurie laiko šilumą ir suteikia malonų potyrį. Espresso, be abejo, geriamas iš mažų, apie 60-90 ml talpos, puodelių, o didesnės kavos porcijos gali būti geriamos iš didesnių, nuo 180 iki 240 ml talpos, puodelių.


Espresso puodelis
Espresso puodelis
Shutterstock nuotr.


Late ir kapučino geriamas iš didesnių puodelių, kad tilptų pieno puta. Kapučino puodelis paprastai yra maždaug 150-180 ml talpos, o late puodelis - 240-350 ml. Dažniausiai šių gėrimų puodeliai yra platesniu viršumi, kad galėtumėte mėgautis pieno putos sluoksniu ir aromatu.


Latte puodelis
Latte puodelis
Shutterstock nuotr.


Kakavą geriame iš stambių, sunkių keramikinių puodelių. Šie puodeliai ne tik leidžia gerti didesnes porcijas, bet ir suteikia daugiau vietos atsiskleisti aromatui. Dar viena svarbi savybė, kuria turėtų pasižymėti kakavos puodeliai – tai šilumos išlaikymas. Kakava geriama šilta, todėl puodelis neturėtų leisti šiam gėrimui greitai atvėsti.


Kakavos puodelis
Kakavos puodelis
Shutterstock nuotr.


Arbatą dažnai geriame iš plonesnio stiklo ar porceliano puodelių. Puodelio formos ir medžiagos pasirinkimas gali priklausyti nuo arbatos tipo: pavyzdžiui, siauresniu dugnu, aukšti puodeliai yra puikus pasirinkimas smulkiai paruoštiems arbatos mišiniams, o platesni puodeliai gali padėti atskleisti sudėtingesnį žolelių aromatą.


Arbatos puodelis
Arbatos puodelis
Shutterstock nuotr.


Svarbu paminėti, kad nors yra tam tikros taisyklės, jas galima ir reikėtų laužyti, priklausomai nuo asmeninių pageidavimų. Tegu jūsų puodelis tampa dar viena išraiška jūsų mėgstamiausio gėrimo mėgavimuisi.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis