1. Avokado ir kiaušinio sumuštiniai
Šis sveikas pusryčių variantas – tai baltymų, sveikųjų riebalų ir skaidulų šaltinis. Sumuštiniai lengvai paruošiami ir idealiai tinka karštiems vasaros rytams.
Jums reikės:
- 2 avokadų;
- 4 kiaušinių;
- 4 riekių duonos (rinkitės sveikesnę, becukrę, pilnagrūdę duoną);
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- Papildomi ingredientai: česnakas, saulėje džiovinti pomidorai, svogūnų laiškai.
Avokadus sutrinkite, įdėkite druskos ir pipirų, gautą mišinį užtepkite ant duonos. Virtus kiaušinius supjaustykite ir uždėkite ant avokadu užteptų duonos riekių. Galite pagardinti ir papuošti savo mėgstamais ingredientais, tokiais kaip česnakas, saulėje džiovinti pomidorai, svogūnų laiškai ir pan.
2. Vasaros salotos su uogomis
Vasaros metu uogos yra itin skanios ir sveikos, todėl jų naudojimas salotoms suteikia šviežumo ir unikalumo jausmą.
Jums reikės:
- 1 puodelio špinatų;
- 1 puodelio mėlynių;
- 1 puodelio braškių;
- 1 puodelio granatų sėklų;
- 1 puodelis mėgstamų riešutų ar sėklų;
- Padažui: citrinos sulčių, medaus, alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų.
Sumaišykite visus ingredientus, o paskui užpilkite pasigamintu padažu. Tai maistingas, bet organizmo neapsunkinantis patiekalas, kuris idealiai tiks karštą vasaros dieną.
3. Daržovių sriuba
Sriuba, pagaminta iš šviežių daržovių, yra puikus būdas išnaudoti sezono daržoves ir pasigaminti kažką skanaus bei sveiko.
Jums reikės:
- 1 cukinijos;
- 2-3 šviežių pomidorų;
- 2 morkų;
- 1 svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 4 puodelių daržovių sultinio;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Visus ingredientus supjaustykite ir sudėkite į puodą, pripilkite sultinio ir virkite, kol daržovės bus minkštos. Jei mėgstate trintas sriubas, tuomet šią taip pat drąsiai prieš valgant galite sutrinti iki norimos konsistencijos. Galite paserviruoti su skrebučiu.
Šie patiekalai yra ne tik skanūs ir maistingi, bet ir paruošiami per trumpą laiką – juk vasaros laiką norisi išnaudoti smagiau nei maisto gaminimui.