Pietų ir vakarienės receptai idealiai tinkantys vasaros savaitgaliui

Vasarą tikrai nedaugelis trokšta suktis virtuvėje tarp puodų – juk yra kur kas malonesnių užsiėmimų, pavyzdžiui, maudynės, kelionės, susitikimai su draugais ar tiesiog knygos skaitymas. Tad šiam savaitgaliui siūlome išbandyti lengvus ir greitai paruošiamus pietų bei vakarienės receptus.

Pietums – ant grilio kepta vištiena su avokadų salotomis


Ant grilio kepta vištiena su avokadų salotomis
Ant grilio kepta vištiena su avokadų salotomis
Shutterstock nuotr.


Tai lengvas ir gaivus patiekalas. Sultinga ant grilio kepta vištiena puikiai dera kartu su avokadų salotoms – tikra baltymų bomba!


Jums reikės:


  • 4 vištienos krūtinėlių;
  • 2 sunokusių avokadų;
  • 2 pomidorų;
  • 1 saliero;
  • 1 citrinos;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštų balzamiko acto.


Gaminimas


Vištienos krūtinėlę ištrinkite druska ir pipirais. Kepkite ant grilio apie 7 – 8 minutes iš abiejų pusių, kol krūtinėlė taps baltos spalvos. Pasistenkite vištienos neperkepti, nes ji taps sausa.


Kol kepate vištieną, galite pasiruošti salotas. Avokadą, pomidorus ir salierą smulkiai supjaustykite ir suberkite į dubenį. Ant šių ingredientų išspauskite citrinos sultis, įdėkite druskos ir pipirų, užpilkite aliejumi ir balzamiko actu. Viską gerai išmaišykite ir patiekite kartu su vištiena.


Vakarienei – ant grilio keptos daržovės su česnaku ir feta sūriu


Ant grilio keptos daržovės su česnaku ir feta sūriu
Ant grilio keptos daržovės su česnaku ir feta sūriu
Shutterstock nuotr.


Tai puikus pasirinkimas karštam vasaros vakarui, kai norisi kažko skanaus, bet nesinori apsunkti prieš miegą. Šis patiekalas itin lankstus – galite naudoti bet kokias daržoves, tad kiekvieną kartą kepdami vis skirtingas daržoves, patirsite naujų skonių puotą burnoje. Feta sūris šiai vakarienei suteiks sūrumo ir kremiškumo, o česnakas – gilumos ir malonaus aštrumo.


Jums reikės:


  • 1 cukinijos;
  • 1 baklažano;
  • 2 raudonųjų paprikų;
  • 200 g feta sūrio;
  • 3 skiltelių česnako;
  • Alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Šviežių žolelių (pavyzdžiui, bazilikų, petražolių, krapų ir pan.).


Gaminimas


Cukiniją, baklažaną ir paprikas supjaustykite storesniais griežinėliais. Česnako skilteles arba smulkiai supjaustykite, arba sutrinkite.


Daržoves suberkite į dubenį, suberkite česnaką, užpilkite alyvuogių aliejaus, pasūdykite, užberkite pipirų ir viską labai gerai išmaišykite.


Daržoves ant grilio kepkite keletą minučių. Kepant nepamirškite daržoves arba vartyti, arba maišyti (priklausomai nuo to ar kepsite suvėrę ant iešmelių, sudėję į groteles, ar kepimo dubenyje).


Iškeptas daržoves patiekite ant stalo, apibarstykite jas feta sūriu ir šviežiomis žolelėmis.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis