Viščiukų receptai: atraskite naujus būdus paruošti viščiuką

Viščiukas yra daugelio virtuvių pagrindas. Tačiau kartais tradicinius receptus gali būti smagu pakeisti į ką nors naujo ir įdomaus. Štai keletas naujų ir skanių būdų paruošti viščiuką, kuriuos galite išbandyti savo virtuvėje.

1. Viščiukas su figomis ir baziliku


Ingredientai:


  • 1 vidutinio dydžio viščiukas;
  • 6 figos;
  • Švieži bazilikai;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Druska ir pipirai.


Paruošimas:


Šio patiekalo paruošimas yra paprastas, tačiau rezultatas nudžiugins jūsų skonio receptorius. Pirmiausia viščiuką nuplaukite ir sudėkite į skardą. Įtrinkite druska ir pipirais visą viščiuką, tuomet užpilkite alyvuogių aliejaus. Figas perpjaukite pusiau ir kartu su baziliku uždėkite ant viščiuko. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 60 minučių.


2. Viščiukas su kokoso pienu ir citrinų žievelėmis


Ingredientai:


  • 1 vidutinio dydžio viščiukas;
  • 400 ml kokoso pieno;
  • Šviežios citrinų žievelės;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Druska ir pipirai.


Paruošimas:


Viščiuką įdėkite į gilesnį dubenį ir apipilkite kokoso pienu. Tuomet gerai įtrinkite citrinų žievelėmis, alyvuogių aliejumi, druską ir pipirais. Palikite pasimarinuoti apie 2 valandas. Po to viščiuką dėkite į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 60 minučių.


3. Viščiukas su čili pipirais ir medumi


Ingredientai:


  • 1 vidutinio dydžio viščiukas;
  • 2 šaukštai medaus;
  • 1 šaukštas smulkintų čili pipirų;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Druska ir pipirai.


Paruošimas:


Viščiuką nuplaukite ir įdėkite į kepimo skardą. Medų, čili, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus sumaišykite ir įtrinkite į viščiuką. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 60 minučių.


Patarimai ruošiant viščiuką


Marinavimas. Viščiukas visada būna skanesnis, jei prieš kepdami jį marinuosite. Marinavimo laikotarpis gali svyruoti nuo kelių valandų iki nakties, priklausomai nuo to, kiek laiko turite.


Temperatūra. Idealiai iškepęs viščiukas yra tuomet, kai jo išorė tampa auksinės spalvos, o vidus – minkštas ir sultingas. Tai pasiekiama, kai viščiukas kepamas vidutinėje temperatūroje apie 180–190 laipsnių.


Drėkinimas. Norėdami, kad viščiukas būtų sultingas, galite jį drėkinti kepimo metu. Tam galite naudoti aliejų, sviestą, vaisių sultis arba pačio patiekalo kepimo metu išskirtas sultis.


Naudodamiesi šiais patarimais, galėsite atrasti ne tik naujų skonių, bet ir patirti gardžių kulinarijos nuotykių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis