1. Avokadų ir krevečių salotos
Jums reikės:
- 200 g virtų krevečių;
- 2 sunokusių avokadų;
- 1 didelio pomidoro;
- 1 agurko;
- Šviežių žolelių (pavyzdžiui, krapų, petražolių);
- 1 citrinos;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Visus ingredientus supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į dubenį. Užpilkite citrinos sultimis, apibarstykite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite ir palikite 10-15 minučių prieš valgant.
2. Vasaros vaisių salotos
Jums reikės:
- 1 ananaso;
- 1 mango;
- 1 apelsino;
- 1 kivio;
- 1 banano
- 1 šaukšto medaus;
- Šviežių mėtų lapelių.
Vaisius nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į dubenį, užpilkite medumi ir apibarstykite mėtų lapeliais. Salotas galite patiekti su jogurto ar kokoso pieno padažu.
3. Grikų salotos su daržovėmis
Jums reikės:
- 200 g virtų grikių;
- 1 agurko;
- 1 paprikos;
- 1 pomidoro;
- 1 svogūno;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Visus ingredientus supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į dubenį. Užpilkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite. Šios salotos puikiai tiks tiek vienos, tiek prie grilio patiekalų.
Vasaros salotų variantų yra begalės. Svarbiausia yra eksperimentuoti su skirtingais ingredientais, kol rasite savo mėgstamą kombinaciją!
Skanaus!