Grilio gerbėjai įspūdingai atidarė vasaros sezoną

Nors užkietėję grilistai sako, kad kepsninių sezonas tęsiasi ištisus metus, vasarą maisto gaminimas lauke įgauna pagreitį. Tai buvo akivaizdu ir šį savaitgalį greta Vilniaus praūžusiame Grilio festivalyje’23.

Vasariškas oras, kepsninėse čirškančio maisto aromatai ir netikėtumų pilna programa į jį priviliojo daugiau nei 1500 žmonių. Paskutinis bilietas į šventę buvo nupirktas likus daugiau nei savaitei iki renginio.


Grilio festivalis
Grilio festivalis
Vilmanto Žilinsko


Grilio festivalis’23 – tai jau penktasis, jubiliejinis, Kamado Bono organizuojamas festivalis, kuris apėmė du renginius: 117 000 narių vienijančios Facebook grupės Lithuania Grilling and Smoking narių suvažiavimą ir tarptautinį Twinsmoke BBQ čempionatą pagal KCBS (Kansas City Barbeque Society) taisykles.


Grilio festivalis
Grilio festivalis
Vilmanto Žilinsko


Daug skanaus maisto, juoko, jaukios muzikos ir ugningas vakarėlis


Šių metų festivalyje buvo įkurtos 4 maisto erdvės: grilio, BBQ, Artimųjų Rytų ir Argentinos. Įsigiję bilietus į renginį ragavo šiose zonose gaminamų patiekalų.


Grilio festivalis
Grilio festivalis
Vilmanto Žilinsko


Artimųjų rytų virtuvės gerbėjai mėgavosi tikru Uzbekišku plovu, kuris buvo verdamas didžiausiame Lietuvoje, net 411 litrų dydžio kazane. Prie itin sultingų mėsainių, kuriuos gamino svečiai iš Latvijos, iki pat vakaro driekėsi eilės, o Argentinietiško asado zonoje čirškėjo net kelių rūšių mėsa.


Grilio festivalis
Grilio festivalis
Vilmanto Žilinsko


Grilio festivalis, be abejo, neapsėjo ir be tokių tradicinių patiekalų, kaip šašlykai ir šonkauliai. Vienas žymiausių JAV pitmasterių Phil Wingo iškepė visą kiaulę, o svečiai iš Suomijos surengė ypatingų bulvyčių ir steikų degustaciją.


Grilio festivalis
Grilio festivalis
Vilmanto Žilinsko


Čia pat buvo įkurta ir improvizuota picerija, kurioje sukosi Gian Luca Demarko su pagalbininkais. Vaikai šėlo gigantiškuose batutuose, gaivinosi ledais ir dūko didelėje šventės teritorijoje prie ežero. Ypatingai jaukią atmosferą sukūrė „Daddy was a Milkman“ koncertas, kuris nepaliko abejingų ir sulaukė raginimų pakartoti.


Renginio vedėjo vaidmuo buvo patikėtas komikui Mantui Bartuševičiui, kuris scenoje kalbino šefą Gian Luca Demarko, organizavo Forneza picų valgymo ir mėsainių kepimo varžybas, pritraukusias ne tik norinčius išmėginti savo jėgas, bet ir didelį būrį palaikančiųjų. Festivalio erdvėje veikė BBQ turgus, vyko daugybė atrakcijų, buvo išdalinta daug dovanų.


Grilio festivalis
Grilio festivalis
Vilmanto Žilinsko


Šeštadienį visi turėjo galimybę stebėti tarptautinio KCBS čempionato Twin Smoke komandų varžymąsi laisvosiose kategorijose. Sparnelių rungtyje laurus nuskynė 3BBQ komanda, o šašlykų rungtyje sužibėjo Leader‘s Spirit BBQ Team. Ypatinga atmosfera ir beprasidedančios vasaros jausmas tvyrojo ir jau sutemus įsisiūbavusiame vakarėlyje su DJ Mamania.


Twin Smoke čempionate jėgas išbandė 14 komandų


Sekmadienį, vos saulei pakilus, komandos jau kūrė kepsnines ir susikovė KCBC čempionate keturiose kategorijose: vištienos, šonkaulių, kiaulienos ir jautienos krūtininės (brisket).


Grilio festivalis
Grilio festivalis
Vilmanto Žilinsko


Čia sėkmė lydėjo grilio čempionatų pasaulio žvaigždes, britų komandą Bunch Of Swines, kurie tapo nugalėtojais bendrojoje įskaitoje. Antri liko Insomnia BBQ Team iš Estijos, o trečiosios vietos taurė liko Lietuvoje, komandos iš Širvintų „Alkanas Briedis“ rankose. Atskirose kategorijose net tris pirmąsias vietas (vištienos, jautienos ir kiaulienos) pelnė Bunch of Swines, o šonkaulių – Insomnia BBQ Team.


Grilio festivalis
Grilio festivalis
Vilmanto Žilinsko


Renginį kasmet organizuojanti Kamado Bono bendruomenė visiems susirinkusiems linkėjo skanios vasaros ir pažadėjo tęsti kasmetinių festivalių tradiciją bei auginti grilio bendruomenę tiek Lietuvoje, tiek tarptautiniu lygiu drauge su visais gero maisto mylėtojais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis