Obuolių, slyvų ir imbierų čatnis

700 ml


Reikės:

1 svogūno;

3 česnako skiltelių;

0,5 kg obuolių;

1 šaukštelio tarkuotų šviežių imbierų;

1 cinamono lazdelės;

1 žvaigždanyžio;

½ šaukštelio maltų kuminų;

1 šaukštelio druskos;

200 ml 5 proc. acto; 

0,5 kg slyvų;

230 g rudojo cukraus.


Į didelę keptuvę arba puodą storu dugnu sudėkite nuluptus ir susmulkintus svogūnus bei česnakus, kubeliais pjaustytus obuolius, imbierus, cinamono lazdelę, žvaigždanyžį, berkite kuminus, druską ir supilkite actą. Keptuvę uždenkite ir viską apie 25 min. kaitinkite nedidelėje kaitroje, kartais pamaišykite.

Slyvas nuplaukite, pašalinkite kauliukus. Minkštimą dėkite į keptuvę prie kitų ingredientų, suberkite cukrų. Maišydami troškinkite dar apie 30 min. arba kol masė sutirštės. Cinamono lazdelę išimkite.

Karštą čatnį atsargiai supilkite į sterilų stiklainį, atvėsinkite ir laikykite šaldytuve. Per dvi savaites suvartokite.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis