8 porcijos
Reikės:
0,5 kg sluoksniuotos tešlos;
80 g marcipanų masės;
3–4 didelių obuolių;
70 g sviesto;
8 šaukštelių karamelinio cukraus;
1 kiaušinio.
Tešlos lapelius atitirpinkite kambario temperatūroje, perpjaukite per pusę – gausis kvadratai. Kiekvieno kvadrato priešinguose kampuose peiliu padarykite įpjovas, kad galėtumėte kraštines užlenkti į priešingą pusę ir gautųsi „laivelis“.
„Laivelius“ dėkite ant kepimo popieriaus į skardą.
Pusę marcipanų masės padalinkite į aštuonias dalis. Po gabalėlį įdėkite į kiekvieną „laivelį“.
Obuolius nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais ir išdalinkite į „laivelius“.
Likusią marcipanų masę taip pat padalinkite į aštuonias dalis ir išdėliokite ant obuolių griežinėlių, užberkite po šaukštelį karamelinio cukraus.
Kiaušinį išplakite, aptepkite juo „laivelių“ kraštus ir kepkite pyragaičius iki 180–200 °C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min., kol tešla ims ruduoti.