10 porcijų
Tešlai reikės:
500 g duonos miltų;
7 g mielių;
1 šaukšto cukraus;
300 ml šilto vandens;
½ šaukštelio druskos.
Įdarui reikės:
2–3 obuolių;
saujelės rozmarinų lapelių;
1 šaukšto medaus;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 šaukšto baltojo balzaminio acto;
1 šaukšto sojų padažo.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską.
Į dubenėlį suberkite mieles ir cukrų, supilkite šiltą vandenį, išmaišykite. Kai cukrus ištirps, šį mišinį supilkite į dubenį su miltais. Minkykite tešlą, kol ji taps glotni, maždaug 5 min. Dubenį su tešla uždenkite sudrėkintu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite kilti šiltoje vietoje apie 1 val.
Įdarui obuolius nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis, pašalinkite sėklalizdžius.
Likusius įdaro ingredientus dubenėlyje sumaišykite. Jeigu medus kietas, viską pakaitinkite ant nedidelės ugnies.
Pakilusią tešlą iš dubens perkelkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Tešlos paviršių subadykite pirštais ir (arba) šakute, kad atsirastų duobelių ir skylučių – jos prisipildys užpilo. Palikite tešlą kilti 20–30 min.
Obuolių skilteles išdėliokite ant tešlos, užberkite rozmarinų lapelių ir apliekite užpilu. Pašaukite formą į įkaitintą iki 200–220 °C orkaitę. Kepkite apie 20 min.