Fokačija su obuoliais

10 porcijų


Tešlai reikės:

500 g duonos miltų;

7 g mielių;

1 šaukšto cukraus;

300 ml šilto vandens;

½ šaukštelio druskos.


Įdarui reikės:

23 obuolių;

saujelės rozmarinų lapelių;

1 šaukšto medaus;

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

1 šaukšto baltojo balzaminio acto;

1 šaukšto sojų padažo.


Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską.


Į dubenėlį suberkite mieles ir cukrų, supilkite šiltą vandenį, išmaišykite. Kai cukrus ištirps, šį mišinį supilkite į dubenį su miltais. Minkykite tešlą, kol ji taps glotni, maždaug 5 min. Dubenį su tešla uždenkite sudrėkintu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite kilti šiltoje vietoje apie 1 val.


Įdarui obuolius nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis, pašalinkite sėklalizdžius.


Likusius įdaro ingredientus dubenėlyje sumaišykite. Jeigu medus kietas, viską pakaitinkite ant nedidelės ugnies.


Pakilusią tešlą iš dubens perkelkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Tešlos paviršių subadykite pirštais ir (arba) šakute, kad atsirastų duobelių ir skylučių – jos prisipildys užpilo. Palikite tešlą kilti 2030 min.


Obuolių skilteles išdėliokite ant tešlos, užberkite rozmarinų lapelių ir apliekite užpilu. Pašaukite formą į įkaitintą iki 200220 °C orkaitę. Kepkite apie 20 min.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis