4–6 porcijos
Reikės:
1 didelio poro baltosios dalies;
2 jaunų cukinijų;
2 vieno saliero kotų;
3–4 česnako skiltelių;
3 šaukštų aliejaus;
200 g žaliųjų žirnelių;
200 g pupų;
1 l daržovių arba vištienos sultinio;
saujelės bazilikų lapelių;
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nuplautus bei susmulkintus porus ir salierus. Maišydami kepkite ant vidutinės kaitros 8–10 min. Tada suberkite kubeliais smulkintas cukinijas ir nuluptus bei sutrintus česnakus. Kepkite dar maždaug 5 min., nepamirškite pamaišyti.
Puode užvirinkite sultinį, sudėkite į jį pakepintas daržoves ir virkite 6–8 min. Po to suberkite gliaudytas pupas ir žirnelius. Pupoms prieš tai galima pašalinti luobeles – jos turi kartumo.
Pagardinkite sriubą druska ir pipirais. Virkite 4–5 min.
Kai pupos ir žirneliai išvirs, sriubą išpilstykite į lėkštes, pagardinkite žalumynais ir ragaukite su traškia čiabata arba česnakine duona.