3–4 porcijos
Reikės:
500 g šparaginių pupelių;
1 šaukštelio druskos;
3 šaukštų sviesto;
saujelės šalavijų lapelių;
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Šparagines pupeles perliekite vandeniu, pašalinkite uodegėles. Sudėkite pupeles į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, berkite pusę šaukštelio druskos ir virkite 6–8 min. Tada nusunkite ir palikite apdžiūti.
Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite pusę smulkintų šalavijų ir 2–3 min. juos kepkite. Suberkite pupeles, likusią druską, žiupsnį pipirų, padidinkite kaitrą ir kepkite, kol pupelės ims skrusti.
Pupeles dėkite į pašildytą dubenį. Keptuvėje esančiame svieste paskrudinkite likusius šalavijus. Kai šie taps traškūs, supilkite juos ant pupelių.