4–6 porcijos
Tešlai reikės:
250 g miltų;
30 g tarkuoto kietojo sūrio;
150 g sviesto;
1 šaukšto cukraus;
1 šaukštelio druskos;
1 kiaušinio.
Įdarui reikės:
4 kamuoliukų mocarelos;
4 pomidorų;
70 g tarkuoto kietojo sūrio;
2 šaukštelių čiobrelių lapelių.
Į dubenį suberkite miltus, kietąjį sūrį, kubeliais pjaustytą sviestą, cukrų, druską ir įmuškite kiaušinį. Viską sutrinkite šakute ir suminkykite į kamuolį.
Tešla išlipdykite 23x23 cm skersmens krepšelio kepimo formą ir padėkite ją bent 15 min. į šaldytuvą.
Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Mocarelos kamuoliukus taip pat supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
Pomidorų ir mocarelos griežinėlius linijomis dėkite į kepimo formą ant tešlos. Suberkite pusę čiobrelių ir visą tarkuotą kietąjį sūrį.
Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min. arba kol tešla ims ruduoti, o sūriai – lydytis ir skrusti.
Kepinį gardinkite likusiais čiobreliais ir ragaukite. Neturint čiobrelių galima naudoti raudonėlius, bazilikus, petražoles.