6 porcijos
Tešlai reikės:
180 g miltų;
90 g šalto sviesto;
2 kiaušinių trynių;
2 šaukštų miltelinio cukraus;
0,5 šaukštelio druskos.
Įdarui reikės:
140 g sviesto;
130 g cukraus;
140 g maltų migdolų;
2 kiaušinių;
50 g miltų;
6–8 rabarbarų kotų;
2 šaukštų tirpinto sviesto;
saujos aviečių ir šilauogių;
2 šaukštų miltelinio cukraus.
Į dubenį sudėkite susmulkintą sviestą, suberkite miltus, miltelinį cukrų, druską, sudėkite trynius ir viską suminkykite į kamuolį.
Tešla išlipdykite maždaug 25 cm skersmens krepšelio kepimo formą ir padėkite 10–15 min. į šaldytuvą.
Elektriniu plaktuvu kambario temperatūros sviestą iki purumo išplakite su cukrumi. Po vieną įplakite kiaušinius, galiausiai įmaišykite miltus ir maltus migdolus.
Krepšelio dugne tolygiai paskleiskite migdolų įdarą. Ant įdaro sudėkite nuplautus rabarbarus ir aptepkite juos tirpintu sviestu. Ant rabarbarų sudėkite uogas.
Kepkite iki 160–180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. arba kol įdaras ir tešlos krepšelis sutvirtės. Kepinį galima apiberti milteliniu cukrumi.