6 porcijos
Reikės:
800 ml kokosų pieno;
400 ml pieno (3,5 proc. riebumo);
100 g cukraus;
4 šaukštelių želatinos;
1 vanilės ankšties;
saujos vyšnių (šviežių arba šaldytų).
Želatiną dideliame dubenyje užpilkite pienu ir retkarčiais pamaišykite, kad grūdeliai tirptų.
Prikaistuvyje maišydami kaitinkite kokosų pieną ir cukrų, įdėkite išilgai perpjautą vanilės ankštį (vietoj kokosų pieno galima naudoti įprastą grietinėlę). Kai tik cukrus ištirps, nukelkite grietinėlę nuo viryklės. Palikite kiek atvėsti ir įsigerti vanilės aromato. Po to ankštį ištraukite. Supilkite grietinėlę į dubenį su želatina ir maišykite, kol ši ištirps.
Supilkite paruoštą masę į vieną didelę formą arba nedidelius indelius ir palikite atvėsti. Paskui patalpinkite juos į šaldytuvą. Kai panakota sustings, iš didelio indo išversite ją akimirkai formą įmerkę į karštą vandenį.
Desertą ragaukite su uogomis.