Krepšelis su maskarpone ir braškėmis

6 porcijos


Trupinių pagrindui:

500 g kakavinių sausainių;

180 g sviesto.


Įdarui reikės:

400 g maskarponės;

150 g natūralaus jogurto;

120 g miltelinio cukraus;

1 šaukštelio vanilės ekstrakto;

20 g želatinos;

200 ml karšto vandens;

150 g braškių;

1 šaukšto pistacijų branduolių.


Sausainius smulkiai sutrupinkite.


Sviestą ištirpinkite ir dubenyje sumaišykite su sausainių trupiniais. Šia mase išlipdykite formos dugną ir šonus. Padėkite į šaldytuvą.


Puodelyje su karštu vandeniu ištirpinkite želatiną.


Dideliame dubenyje išplakite maskarponę, jogurtą, miltelinį cukrų ir vanilės ekstraktą. Į šią masę įmaišykite ištirpintą želatiną. Viską išplakite ir supilkite į trupiniais išlipdytą formą. Padėkite 23 val. į šaldytuvą.


Nuplautas braškes nusausinkite, supjaustykite ir dekoruokite jomis pyragą.

Užberkite ant pyrago pistacijas ir ragaukite.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis