6 porcijos
Trupinių pagrindui:
500 g kakavinių sausainių;
180 g sviesto.
Įdarui reikės:
400 g maskarponės;
150 g natūralaus jogurto;
120 g miltelinio cukraus;
1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
20 g želatinos;
200 ml karšto vandens;
150 g braškių;
1 šaukšto pistacijų branduolių.
Sausainius smulkiai sutrupinkite.
Sviestą ištirpinkite ir dubenyje sumaišykite su sausainių trupiniais. Šia mase išlipdykite formos dugną ir šonus. Padėkite į šaldytuvą.
Puodelyje su karštu vandeniu ištirpinkite želatiną.
Dideliame dubenyje išplakite maskarponę, jogurtą, miltelinį cukrų ir vanilės ekstraktą. Į šią masę įmaišykite ištirpintą želatiną. Viską išplakite ir supilkite į trupiniais išlipdytą formą. Padėkite 2–3 val. į šaldytuvą.
Nuplautas braškes nusausinkite, supjaustykite ir dekoruokite jomis pyragą.
Užberkite ant pyrago pistacijas ir ragaukite.