Pyragaičiai su braškėmis ir obuoliais

7 pyragaičiai


Tešlai reikės:

255 g miltų;

200 g sviesto;

2 šaukštų grietinės;

2 trynių;

1 šaukštelio vanilės ekstrakto;

½ šaukštelio druskos;

2 šaukštų miltelinio cukraus.


Įdarui reikės:

4–5 obuolių;

7 braškių;

1 trynio;

35 g sviesto;

7 šaukštelių rudojo cukraus;

1 šaukšto miltelinio cukraus.


Virtuviniame kombaine peiliukų antgaliu sumaišykite miltus ir sviestą – išeis trupinių masė. Į ją sudėkite grietinę, trynius, vanilės ekstraktą, druską, cukrų ir užmaišykite tešlą. Suformuokite iš jos kamuolį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 30 min. į šaldytuvą.


Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis, braškes – griežinėliais.


Iš tešlos iškočiokite 0,5 cm storio ir, pavyzdžiui, 16 cm skersmens lakštą, dubenėliu išspauskite skritulius. Ant šių vėduoklės principu sudėkite obuolių skilteles ir braškes. Tešlos kraštus užlenkite ant jų.


Trynį išplakite su vienu šaukštu vandens ir šiuo mišiniu aptepkite tešlos kraštus. Ant kiekvieno suformuoto pyragaičio uždėkite po mažą gabaliuką sviesto ir užberkite po šaukštelį rudojo cukraus. Kepkite iki 180–200 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min.


Iškeptus pyragaičius apiberkite milteliniu cukrumi.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis