Jogurto želė

4 porcijos

 

Reikės:

2 indelių po 500 g natūralaus jogurto;

120–150 g miltelinio cukraus;

150 ml karšto vandens;

2–3 šaukštų sirupo (pvz., svarainių);

30 g želatinos;

1 pakelio uogų skonio (pvz., žemuogių) želė;

šviežių vaisių gabaliukų (nebūtinai).

 

Į didelį indą supilkite jogurtą, suberkite miltelinį cukrų ir išmaišykite.

 

Į puodelį supilkite sirupą ir ką tik virusį vandenį, suberkite želatiną ir maišykite, kol jos grūdeliai ištirps. Šį mišinį supilkite į dubenį su jogurtu ir viską gerai išplakite. Paruoštą želė išpilstykite į indelius, uždėkite vaisių gabaliukų ir padėkite į šaldytuvą.

 

Uogų skonio želė paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, atvėsinkite ir užpilkite ant sustingusios jogurto želė. Indelius grąžinkite į šaldytuvą. Po 2–3 val. ragaukite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis