4 porcijos
Reikės:
2 indelių po 500 g natūralaus jogurto;
120–150 g miltelinio cukraus;
150 ml karšto vandens;
2–3 šaukštų sirupo (pvz., svarainių);
30 g želatinos;
1 pakelio uogų skonio (pvz., žemuogių) želė;
šviežių vaisių gabaliukų (nebūtinai).
Į didelį indą supilkite jogurtą, suberkite miltelinį cukrų ir išmaišykite.
Į puodelį supilkite sirupą ir ką tik virusį vandenį, suberkite želatiną ir maišykite, kol jos grūdeliai ištirps. Šį mišinį supilkite į dubenį su jogurtu ir viską gerai išplakite. Paruoštą želė išpilstykite į indelius, uždėkite vaisių gabaliukų ir padėkite į šaldytuvą.
Uogų skonio želė paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, atvėsinkite ir užpilkite ant sustingusios jogurto želė. Indelius grąžinkite į šaldytuvą. Po 2–3 val. ragaukite.