6 porcijos
Tešlai reikės:
100 g šalto sviesto;
180 g miltų;
50 g cukraus;
1 šaukštelio vanilinio cukraus;
žiupsnio druskos;
2 kiaušinių trynių.
Įdarui reikės:
3 šaukštelių želatinos;
500 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
50 g miltelinio cukraus;
1 šaukštelio vanilės pastos;
saujos obelų žiedų.
Tešlos krepšeliui į dubenį sutarkuokite šaltą sviestą, suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską, sudėkite trynius ir viską suminkykite į kamuolį. Tešlą iškočiokite ir įklokite į maždaug 20 cm skersmens kepimo formą. Ant dugno tešlą subadykite šakute, kad neiškiltų „pagalvių“.
Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 20 min. Iškeptą krepšelį palikite atvėsti. Tada įdėkite į šaldytuvą.
Želatiną dubenėlyje užpilkite dviem šaukštais vandens ir palikite brinkti 10–15 min. Retsykiais pamaišykite.
Puode storu dugnu ant nestiprios kaitros iki virimo pakaitinkite grietinėlę su cukrumi ir išilgai įpjauta vanilės ankštimi. Tada vanilės ankštį ištraukite ir įmaišykite išbrinkintą želatiną. Kai ji ištirps, puodą iškart nukelkite nuo viryklės (užvirinti negalima), palikite atvėsti. Kai įdaras atvės, supilkite jį į iškeptą krepšelį ir grąžinkite į šaldytuvą maždaug 3 val. Tada papuoškite desertą obelų žiedais arba rožių žiedlapiais.