2 porcijos
Reikės:
500 g naujo derliaus bulvių;
2 šaukštų aliejaus kepti;
žiupsnio sukapotų rozmarinų;
200 g žalumynų mišinio;
saujos žirnelių ankščių;
1 avokado;
150 g ridikėlių;
4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 šaukštų angliškų garstyčių;
1 šaukšto medaus arba svarainių sirupo;
druskos pagal skonį.
Bulves sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 15 min. Po to nusunkite, sukratykite į dubenį, užpilkite aliejų, užberkite rozmarinus ir išmaišykite. Tada išverskite bulves į kepimo skardą, kiekvieną spustelkite mentele, kad įtrūktų, ir 15–20 min. pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C.
Dubenyje išmaišykite susmulkintą avokado minkštimą, nuplautus ridikėlius ir žirnelių ankštis, žalumynus. Sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias, medų, įberkite druskos. Užpilu pagardinkite salotas, išmaišykite jas ir ragaukite su paskrudintomis bulvėmis.