2–3 picos
Tešlai reikės:
500 g miltų;
0,5 šaukštelio druskos;
1 šaukštelio cukraus;
70 ml alyvuogių aliejaus;
2,5 šaukštelio sausų mielių;
250–270 ml vandens.
Įdarui reikės:
1 nedidelės cukinijos;
80 g aliejuje marinuotų baltųjų ančiuvių;
4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 kamuoliukų mocarelos;
2 šaukštų kedrinių pinijų;
60 g fetos;
2 šaukštų tarkuoto parmezano;
žiupsnio džiovintų raudonėlių;
saujelės žirnelių daigų.
Visus tešlai skirtus ingredientus sudėkite į dubenį, išmaišykite ir minkykite maždaug 5 min., kol tešla taps elastinga. Suminkytą tešlą palikite dubenyje, uždenkite sudrėkintu rankšluosčiu ir 3–4 val. kildinkite, kol padvigubės. Pakilusią tešlą padalinkite pusiau ir iškočiokite maždaug iki 1 cm storio.
Nuplautą cukiniją supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į dubenį, pašlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir lengvai pamaišykite, kad aliejus juosteles suvilgytų. Tada perkelkite ant iškočiotų tešlos blynų. Padalinkite ant jų ančiuvius, suplėšykite mocarelą, užberkite sutrupintą fetą, kedrines pinijas, parmezaną ir pašlakstykite likusiu aliejumi.
Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. Iškeptas picas apiberkite žirnelių daigais ir ragaukite.