6 vnt.
Tešlai reikės:
125 ml vandens;
2 šaukštų cukraus;
7 g sausų mielių;
125 ml pieno;
100 g sviesto;
1–2 šaukštelių druskos;
2 kiaušinių;
500 g miltų;
1 trynio;
1 šaukšto sezamų ir aguonų.
Į dubenį supilkite drungną vandenį, suberkite mieles ir vieną šaukštą cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps.
Prikaistuvyje ant silpnos ugnies pašildykite pieną, sudėkite į jį sviestą ir maišykite, kol sviestas ištirps.
Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi bei druska ir sumaišykite su atvėsusiu pieno bei sviesto mišiniu.
Šį mišinį supilkite į dubenį su mielėmis. Viską išmaišykite ir suberkite miltus.
Tešlą gerai išmaišykite ir minkykite 5–6 min. Palikite kilti 2–3 val. kambario temperatūroje.
Po to delnais suformuokite 6 vienodo dydžio kamuoliukus, sudėkite į skardą ant kepimo popieriaus ir palikite kilti dar 1 val.
Trynį išplakite su 2 šaukštais vandens. Šiuo mišiniu aptepkite bandeles, užberkite sezamų bei aguonų ir kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 20 min.