Skaniausių spurgų receptas

20 spurgų

 

Reikės:


500 g miltų;

60 g rudojo cukraus;

15 g sausų mielių;

4 kiaušinių;

1 citrinos nutarkuotos žievelės;

2 šaukštelių druskos;

125 g sviesto;

1 l aliejaus spurgoms virti;

3–4 šaukštų cukraus;

1 šaukšto cinamono.

 

Įdarui reikės:


2–3 šaukštų tiršto džemo.

 

Į dubenį sudėkite visus ingredientus, išskyrus sviestą, ir įpilkite 150 ml šilto vandens. Viską išmaišykite. Tada maišydami tešlą po truputį supilkite ištirpintą sviestą. Maišykite, kol tešla taps vientisa ir elastinga. Po to uždenkite plėvele ir palikite kambario temperatūroje, kol padvigubės. Tada tešlą vėl suminkykite, uždenkite maistine plėvele ir padėkite bręsti per naktį į šaldytuvą.

 

Tešlą padalinkite į 20 vienodo dydžio gabaliukų. Delnais suformuokite kamuoliukus ir palikdami tarpus sudėkite ant miltuoto stalo. Kai padvigubės, po kelis dėkite į įkaitintą aliejų. Po 2–3 min. apverskite ir dar tiek pat virkite. Po to spurgas išgriebkite ant popierinio rankšluosčio.


Pavoliokite jas cukraus ir cinamono mišinyje. Peiliuku padarykite spurgose ertmę ir virtuviniu švirkštu įdarykite jas džemu.

 

 

 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis