2 porcijos
Reikės:
500 g išdorotų kalmarų.
Marinatui reikės:
3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1 šaukšto citrinų sulčių;
2 skiltelių česnako;
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
žiupsnelio aitriosios paprikos;
0,5 šaukštelio druskos;
0,5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų.
Salotoms reikės:
1 ilgavaisio agurko;
2 avokadų;
2 šaukštų citrinų sulčių;
3–4 šaukštų jogurto;
1 šaukštelio juodųjų sezamų;
saujelės ridikėlių daigų;
druskos, juodųjų pipirų.
Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite dubenyje. Į jį sudėkite perplautus kalmarus, pamaišykite juos, kad marinato patektų ir į vidų. 1 val. dubenį su kalmarais padėkite į šaldytuvą – tegul marinuojasi.
Tada sudėkite ant grotelių virš žarijų ir kepkite kiekvieną pusę maždaug po 3 min. Tokiu pat būdu kalmarus galima kepti keptuvėje su grotelėmis ant viryklės.
Agurką nuplaukite, pašalinkite žievę, tada susmulkinkite ir sudėkite į dubenį. Avokadus nuplaukite, žievę ir kauliuką pašalinkite, minkštimą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenėlį su citrinų sultimis, atsargiai pamaišykite ir perkelkite į dubenį su agurkais. Uždėkite ant salotų jogurtą, užberkite sezamus, druskos, pipirų, išmaišykite ir pagardinkite ridikėlių daigais. Ragaukite su iškeptais kalmarais.