Pyragaičiai su migdolais, obuoliais ir uogomis

9 vnt.

 

Tešlai reikės:


70 g sviesto;

140 g cukraus;

1 šaukštelio vanilės ekstrakto;

žiupsnelio druskos;

2 kiaušinių;

140 g miltų;

100 g maltų migdolų;

4 šaukštelio kepimo miltelių.

 

Įdarui reikės:


5 vidutinio dydžio obuolių (nuplautų);

2–3 šaukštų citrinų sulčių;

poros saujų uogų: šilauogių, juodųjų serbentų, aviečių;

1 šaukšto miltelinio cukraus.

 

Kambario temperatūros sviestą, cukrų, vanilės ekstraktą ir druską plakite iki purios masės, tada įmuškite kiaušinius ir dar 2–3 min. plakite. Įmaišykite miltus, maltus migdolus ir kepimo miltelius. Pyragaičiams kepti reikės skardos su apvaliomis 8–9 cm skersmens duobutėmis. Į kiekvienos jų dugną įklokite po kepimo popieriaus skritulėlį.


Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais, pašalinkite sėklas. Griežinėlius pašlakstykite citrinų sultimis.


Tešlą supilkite į skardos duobutes (ne iki kraštų, nes kepdama tešla šiek tiek kils), susmeikite į ją obuolių griežinėlius, užberkite uogas. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Iškeptus pyragaičius apibarstykite milteliniu cukrumi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis