10 vnt.
Reikės:
200 ml (stiklinės) pieno;
½ šaukštelio druskos;
2 šaukštų cukraus;
100 g sviesto;
70 ml aliejaus (pvz., vynuogių kauliukų);
3 kiaušinių;
750 g miltų (gali būti viso grūdo);
7 g sausų mielių;
180 g šoninės plonais griežinėliais;
300 g mocarelos;
saujelės šviežių žalumynų: čiobrelių, šalavijų, rozmarinų, raudonėlių.
Šoninę sudėkite į skardą ir pašaukite į 200 °C orkaitę 25 min. arba kol taps traški. Tada atvėsinkite ir kuo smulkiau sutrupinkite.
Pieną, druską, cukrų, sviestą pašildykite dideliame dubenyje, kol sviestas ištirps. Tada įmaišykite aliejų, du išplaktus kiaušinius, mieles, išsijotus miltus, sutrupintą šoninę, dalį susmulkintų žalumynų. Tešlą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1–2 val.
Mocarelą padalinkite į 10 gabaliukų.
Delnais formuokite nedideles bandeles, į vidų įterpkite po gabaliuką mocarelos (kuo daugiau, tuo skaniau), užlipdykite plyšį. Suformuotas bandeles, nespausdami vienos prie kitos, padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos – tegul 1 val. kyla padėtos kambario temperatūroje. Tada aptepkite jas likusio kiaušinio plakiniu, tarp bandelių sudėkite likusius žalumynus ir kepkite 180–200 °C orkaitėje 20–25 min., kol bandelės taps rusvos.