Reikės:
570 g miltų;
60 g kietojo sūrio;
50 g cukraus;
1 šaukštelio druskos;
2 šaukštelių sausų mielių;
1 šaukštelio česnakų miltelių;
80 g sviesto;
170 g virtų bulvių;
180 ml karšto vandens;
1 kiaušinio;
1 kiaušinio trynio;
1 šaukšto aliejaus skardai patepti.
Pagardui reikės:
100 g sviesto;
2–3 česnako skiltelių;
120 g tarkuoto kietojo sūrio arba čederio;
žiupsnio maltų juodųjų pipirų.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sūrį, cukrų, druską, mieles, česnakų miltelius. Tada sudėkite sutrintas bulves, užpilkite išplaktą kiaušinį ir trynį, ištirpintą sviestą ir vandenį (galima naudoti tą, kuriame virė bulvės). Viską gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite tešlą kilti kambario temperatūroje, kol padvigubės.
Iš tešlos delnais suformuokite 24 vienodo dydžio kamuoliukus ir padėkite ant miltuoto paviršiaus, kol ruošite pagardą. Jam dubenėlyje ištirpinkite sviestą, įmaišykite sutrintas česnako skilteles ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Kepimo formą pašlakstykite aliejumi arba patepkite sviestu. Tešlos kamuoliukus po vieną suvilgykite sviesto bei česnako mišinyje ir dėkite į kepimo indą. Užberkite sūrio ir truputį juodųjų pipirų. Indą uždenkite maistine plėvele ir 30–40 min. palikite kambario temperatūroje. Po to 35–40 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Kepinio viršų pridenkite folija, jeigu ruduoja per greitai.