15 bandelių
Reikės:
125 ml vandens;
2 šaukštų cukraus;
7 g sausų mielių;
125 ml pieno;
100 g sviesto;
1–2 šaukštelių druskos;
2 kiaušinių;
500 g miltų.
Įdarui reikės:
150 g rudojo cukraus;
130 g sviesto;
2 šaukštelių malto cinamono;
2 šaukštų maltų migdolų;
žiupsnio druskos.
Kremui reikės:
100 g grietinėlės sūrio;
150 g miltelinio cukraus;
0,5 šaukštelio vanilės pastos.
Į dubenį supilkite drungną vandenį, suberkite mieles ir vieną šaukštą cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps.
Prikaistuvyje ant silpnos ugnies pašildykite pieną, sudėkite į jį sviestą ir maišykite, kol jis ištirps.
Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi bei druska ir sumaišykite su atvėsusiu pieno bei sviesto mišiniu. Šį mišinį supilkite į dubenį su mielėmis. Viską išmaišykite ir suberkite miltus.
Tešlą gerai išmaišykite ir minkykite 5–6 min. Po to suformuokite iš tešlos kamuolį ir palikite jį kambario temperatūroje kilti 2–3 val. arba kol padvigubės.
Įdarui kambario temperatūros sviestą išmaišykite su likusiais ingredientais.
Iš tešlos iškočiokite maždaug 1 cm storio stačiakampį, pavyzdžiui, 50×30 cm. Užtepkite ant jo įdarą. Susukite tešlą į vyniotinį ir supjaustykite 3–4 cm pločio gabaliukais. Sudėkite juos į skardą ir palikite 1–2 val. pakilti.
Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 20 min. uždengtas folija. Tada foliją nuimkite ir dar 10–15 min. kepkite, kol ims gražiai rusvėti.
Kai iškeptos bandelės atvės, aptepkite grietinėlės sūriu, išplaktu su milteliniu cukrumi ir vanilės pasta.