6 porcijos
Tešlai reikės:
180 g miltų;
0,5 šaukštelio druskos;
80 g sviesto;
1–2 šaukštų vandens.
Įdarui reikės:
5–6 šaukštų aliejaus;
4–5 svogūnų;
1 šaukšto čiobrelių lapelių;
0,5 šaukštelio tarkuoto muskato;
80 g virto kumpio;
1,5 šaukšto miltų;
50 g tarkuoto kietojo sūrio;
100 ml pieno;
100 ml grietinėlės;
0,5 šaukštelio druskos.
Dubenyje sumaišykite miltus, druską, šaltą sukapotą sviestą ir pirštais arba virtuviniu kombainu viską sutrinkite iki trupinių konsistencijos. Tada supilkite vandenį ir viską suminkykite į kamuolį.
Tešlą iškočiokite kiek ploniau nei 1 cm storio (tarp dviejų kepimo popieriaus lapų, kad nekibtų) ir įklokite į skardą (skersmuo – 23 cm), padailinkite kraštus ir padėkite į šaldytuvą 20 min.
Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nuluptus ir susmulkintus svogūnus, čiobrelius ir muskatą. Pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros 15–20 min., kol svogūnai ims rusvėti, karamelizuotis.
Perkelkite svogūnus į puodą arba dubenį, suberkite susmulkintą kumpį, miltus, sūrį, supilkite pieną ir grietinėlę, suberkite druską ir viską išmaišykite.
Įdarą supilkite į tešlos krepšelį skardoje ir mentele išlyginkite.
Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 45–50 min. arba kol įdaras sutvirtės.
Iškeptą pyragą galima pagardinti čiobreliais, petražolėmis.