Karamelizuotų svogūnų pyragas

6 porcijos

 

Tešlai reikės:

 

180 g miltų;

0,5 šaukštelio druskos;

80 g sviesto;

12 šaukštų vandens.

 

Įdarui reikės:

 

5–6 šaukštų aliejaus;

45 svogūnų;

1 šaukšto čiobrelių lapelių;

0,5 šaukštelio tarkuoto muskato;

80 g virto kumpio;

1,5 šaukšto miltų;

50 g tarkuoto kietojo sūrio;

100 ml pieno;

100 ml grietinėlės;

0,5 šaukštelio druskos.

 

Dubenyje sumaišykite miltus, druską, šaltą sukapotą sviestą ir pirštais arba virtuviniu kombainu viską sutrinkite iki trupinių konsistencijos. Tada supilkite vandenį ir viską suminkykite į kamuolį.

 

Tešlą iškočiokite kiek ploniau nei 1 cm storio (tarp dviejų kepimo popieriaus lapų, kad nekibtų) ir įklokite į skardą (skersmuo 23 cm), padailinkite kraštus ir padėkite į šaldytuvą 20 min.


Įdarui keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite nuluptus ir susmulkintus svogūnus, čiobrelius ir muskatą. Pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros 15–20 min., kol svogūnai ims rusvėti, karamelizuotis.

 

Perkelkite svogūnus į puodą arba dubenį, suberkite susmulkintą kumpį, miltus, sūrį, supilkite pieną ir grietinėlę, suberkite druską ir viską išmaišykite.

 

Įdarą supilkite į tešlos krepšelį skardoje ir mentele išlyginkite.

 

Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje 45–50 min. arba kol įdaras sutvirtės.

 

Iškeptą pyragą galima pagardinti čiobreliais, petražolėmis.

 

 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis