Krepšelis su kriaušėmis ir panakota

6–7 porcijos

 

Tešlai reikės:

 

170 g miltų;

2 šaukštų nesaldžios kakavos;

50 g miltelinio cukraus;

0,5 šaukštelio druskos;

100 g sviesto;

1 kiaušinio trynio.

 

Įdarui reikės:

 

7 nedidelių kriaušių;

0,5 l aviečių sulčių;

3 šaukštelių želatinos;

500 ml grietinėlės (35 proc. rieb.);

1 vanilės ankšties;

100 g cukraus.

 

Tešlai skirtus miltus dubenyje sumaišykite su kakava, milteliniu cukrumi ir druska. Tada įliekite trynį, sukrėskite smulkiai sukapotą sviestą. Viską pirštais ar virtuviniu kombainu sutrinkite iki trupinių konsistencijos, užpilkite 1–2 šaukštus vandens ir suminkykite į tešlos kamuolį. Tešla išlipdykite 23 cm skersmens formą. Padėkite ją į šaldytuvą 1–2 val. Po to formą pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite 20 min. Iškeptą krepšelį palikite atvėsti.

 

Puode užvirinkite sultis, ištirpinkite pusę cukraus ir sudėkite nuluptas kriaušes. Kai sultys vėl užvirs, kriaušes virkite 20 min. Tada puodą nukelkite nuo viryklės – tegul į kriaušes įsigeria sulčių ir jos atvėsta (kriaušes galima paruošti ir iš vakaro bei sultyse palikti per naktį).

 

Panakotai nedideliame puode ant nesmarkios ugnies iki virimo pakaitinkite grietinėlę su likusiu cukrumi ir išilgai įpjauta vanilės ankštimi. Tada nukelkite puodą nuo viryklės ir po 5 min. išimkite vanilės ankštį, o į puodą suberkite želatiną ir maišykite, kol ši ištirps.

 

Kriaušes išilgai keletą kartų įpjaukite, kad prasiskleistų lyg vėduoklė. Sudėkite jas į atvėsusį krepšelį ir užpilkite atvėsusia panakotos mase (jeigu šios liks, supilkite į indelius ir padėkite į šaldytuvą – turėsite gardaus deserto).

 

Krepšelį su įdaru padėkite į šaldytuvą sustingti ir po 2–3 val. galėsite ragauti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis