4 porcijos
Reikės:
120 g džiovintų spanguolių arba vyšnių, razinų;
3 morkų;
2 obuolių;
1 skiltelės česnako;
120 g tarkuotos mocarelos;
2 šaukštų kepintų sūdytų saulėgrąžų branduolių;
1–2 šaukštų sukapotų petražolių;
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų;
1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
2 šaukštų majonezo.
Džiovintas uogas dubenėlyje užpilkite verdančiu vandeniu.
Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuotas suberkite į dubenį. Obuolius nuplaukite ir supjaustykite šiaudeliais. Suberkite prie morkų.
Nuluptą česnako skiltelę labai smulkiai sukapokite ir taip pat sumeskite į dubenį. Ant viršaus užberkite mocarelą, saulėgrąžų branduolius, petražoles ir išmirkytas uogas. Viską pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite su aliejumi bei majonezu.