7–8 vnt.
Reikės:
4 kiaušinių baltymų;
230 g cukraus;
1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
3 šaukštelių šalčiu džiovintų uogų miltelių;
200 ml grietinėlės (35 proc.);
2 šaukštų cukraus.
Įkaitinkite orkaitę iki 140 °C.
Kiaušinių baltymus plakite, kol taps purūs ir standūs. Tada įmaišykite pusę kiekio cukraus ir vėl plakite. Kai cukrus ištirps, supilkite likusį bei vanilės ekstraktą. Plakite, kol masė taps glotni ir tvirta. Pusę baltymų šaukštu išdalinkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į likusią baltymų masę įmaišykite šaukštelį džiovintų uogų, pavyzdžiui, serbentų, miltelių, dar paplakite ir šaukštu išdalinkite ant kepimo popieriaus skardoje. Morengus 30 min. kepkite 140 °C orkaitėje ir dar 30 min. – 120 °C orkaitėje.
Grietinėlę išplakite su cukrumi bei likusiais uogų milteliais ir pertepkite iškeptus atvėsintus morengus. Galima apiberti džiovintų uogų milteliais.