6 porcijos
Reikės:
250 g miltų;
1¼ šaukštelio sausų mielių;
40 ml alyvuogių aliejaus;
1 šaukštelio druskos;
1 šaukštelio cukraus;
250 g vyšninių pomidorų;
150 g džiovintų alyvuogių;
1 šaukštelio persilado arba džiovintų raudonėlių.
Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, aliejų, druską, cukrų ir 130 ml šilto vandens. Suminkykite tešlą ir uždengtą dubenyje palikite kilti 1–2 val. kambario temperatūroje arba kol padvigubės.
Tešlą iškočiokite iki maždaug 1 cm storio. Susmeikite į ją alyvuoges ir nuplautus pomidorus, užberkite persilado ir pašlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus.
Kepkite 200 °C orkaitėje 15–20 min.