Šokoladinis pyragas

8 porcijos

 

Reikės:

 

230 g sviesto;

60 g nesaldžios kakavos;

15 g tirpios kavos;

300 g cukranendrių cukraus;

½ šaukštelio druskos;

240 ml grietinės;

1 šaukštelio vanilės ekstrakto;

2 kiaušinių;

250 g miltų;

1 šaukštelio kepinių sodos.

 

Glajui reikės:

 

150 g miltelinio cukraus;

½ vidutinės citrinos sulčių.

 

Nedideliame puode ant nesmarkios ugnies ištirpinkite sviestą, įmaišykite kakavą ir 180 ml karšto vandens užplikytą tirpią kavą. Nukelkite puodą nuo ugnies. Kai kakavos mišinys kiek atvės, įmaišykite į jį cukrų, druską, grietinę, vanilės ekstraktą ir išplaktus kiaušinius. Viską išplakite. Galiausiai įmaišykite miltus ir sodą. Tešlą supilkite į formą. Prieš tai vidų gerai būtų patepti trupučiu sviesto ir pabarstyti miltais arba kakava –iškeptą pyragą lengviau išimtumėte iš formos.

 

Pyragą kepkite 180 °C orkaitėje 45 min.

 

Iš formos išimtą ir atvėsusį kepinį apliekite glajumi. Jį paruošite miltelinį cukrų sumaišę su citrinos sultimis. Glajus bus baltesnis, jei vietoj citrinos sulčių naudosite pieną.

 

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis