8 porcijos
Reikės:
230 g sviesto;
60 g nesaldžios kakavos;
15 g tirpios kavos;
300 g cukranendrių cukraus;
½ šaukštelio druskos;
240 ml grietinės;
1 šaukštelio vanilės ekstrakto;
2 kiaušinių;
250 g miltų;
1 šaukštelio kepinių sodos.
Glajui reikės:
150 g miltelinio cukraus;
½ vidutinės citrinos sulčių.
Nedideliame puode ant nesmarkios ugnies ištirpinkite sviestą, įmaišykite kakavą ir 180 ml karšto vandens užplikytą tirpią kavą. Nukelkite puodą nuo ugnies. Kai kakavos mišinys kiek atvės, įmaišykite į jį cukrų, druską, grietinę, vanilės ekstraktą ir išplaktus kiaušinius. Viską išplakite. Galiausiai įmaišykite miltus ir sodą. Tešlą supilkite į formą. Prieš tai vidų gerai būtų patepti trupučiu sviesto ir pabarstyti miltais arba kakava –iškeptą pyragą lengviau išimtumėte iš formos.
Pyragą kepkite 180 °C orkaitėje 45 min.
Iš formos išimtą ir atvėsusį kepinį apliekite glajumi. Jį paruošite miltelinį cukrų sumaišę su citrinos sultimis. Glajus bus baltesnis, jei vietoj citrinos sulčių naudosite pieną.