Krevetės traškioje tešloje

Reikės:

 

350 g krevečių be kiautų (gali būti šaldytos);

200 g porų (baltosios dalies);

2–3 šaukštų sviesto;

druskos;

šviežiai maltų juodųjų pipirų;

trupučio aitriosios paprikos;

2 šaukštų grietinėlės sūrio;

15 tešlos lapelių vontonams (gyoza koldūnams);

1 kiaušinio.

 

Krevetes perliekite vandeniu, palikite apdžiūti (jeigu šaldytos, prieš tai atitirpinkite).

 

Porus susmulkinkite, suberkite į keptuvėje įkaitintą sviestą, užberkite druskos, pipirų, aitriosios paprikos ir pamaišydami kepkite ant nesmarkios kaitros. Kai porai suminkštės, suberkite susmulkintas krevetes ir dar 4–5 min. pamaišydami kepkite. Tada viską sukratykite į dubenį ir, šiek tiek atvėsus, išmaišykite su grietinėlės sūriu. Tešlos skrituliukus sudėliokite ant kepimo popieriumi išklotos tešlos, patepkite juos išplaktu kiaušiniu ir išdalinkite ant jų krevečių įdarą. Kraštus iš keturių pusių lenkite centro link, kad virš įdaro suliptų.

 

Skardą pašaukite į 180 °C orkaitę. Po 15–20 min. turėsite traškių užkandžių su gardžiu kreminiu įdaru.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis