4 porcijos
Reikės:
0,6–0,8 kg bulvių;
0,6 kg lašišų filė (su oda);
1 šaukšto medaus;
1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
1 šaukšto citrinų sulčių;
1 sutrintos česnako skiltelės;
druskos.
Pagardui reikės:
150 g petražolių;
1 sutrintos česnako skiltelės;
3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
1–2 šaukštelių citrinų sulčių;
druskos.
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite medaus, alyvuogių aliejaus, citrinų sulčių ir česnako mišiniu, užberkite druskos ir kepkite orkaitėje grotelių režimu 8–10 min. arba kol žuvis bus iškepusi.
Pagardui petražoles su koteliais susmulkinkite ir su likusiais ingredientais sutrinkite iki vientisos masės. Išvirtas bulves išdalinkite į lėkštes, apliekite šiuo pagardu. Ant viršaus uždėkite pasmulkintos lašišos.