Filo tešlos pyragėliai su bulvių ir žirnelių įdaru. Krevečių ir paprikų vėrinukai


Filo tešlos pyragėliai su bulvių ir žirnelių daru

16 vnt.

 

Reikės:


4 šaldytos filo tešlos lakštų (35x45 cm);

5–6 šaukštų ištirpinto sviesto;

saujelės šalavijų.

 

Įdarui reikės:


3 šaukštų sviesto;

4–5 bulvių;

1 morkos;

100 g šviežių ar šaldytų žirnelių;

1 šaukštelio grūstų kuminų;

1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos;

saujos sukapotų petražolių;

druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį;

400 ml aliejaus.

 

Pagardui reikės:


3 šaukštų natūralaus jogurto;

4 šaukštų pomidorų padažo.

 

Filo tešlą atitirpinkite – palikite 1–2 val. kambario temperatūroje arba iš vakaro perkelkite iš šaldiklio į šaldytuvą.

Bulves ir morką nuskuskite, nuplaukite ir susmulkinkite mažais kubeliais.


Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite kuminus, papriką, pamaišykite. Tada sudėkite bulves ir morkas. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios ugnies, kol daržovės iškeps. Baigdami kepti įmaišykite petražoles bei žirnelius, druskos, pipirų. Palikite įdarą atvėsti.


Du filo tešlos lakštus patieskite ant stalo, patepkite sviestu, uždėkite keletą šalavijų lapų ir užklokite vieną tešlos lapą ant kito. Tada šiuos dvigubus lapus supjaustykite maždaug 5 cm pločio juostomis, ties viduriu jas padalinkite pusiau. Ant kiekvienos juostos krašto dėkite po šaukštą įdaro ir suvyniokite, kaip vyniojamos samosos – padarykite trikampius pyragėlius. Tą patį padarykite su likusiais dviem tešlos lakštais.


Pyragėlius gruzdinkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros, kol ims rusvėti. Tada išgriebkite ant popierinio rankšluosčio. Pagardui skirtą jogurtą sumaišykite su pomidorų padažu.

 

 

Krevečių ir paprikų vėrinukai

4 porcijos

 

Reikės:


24 tigrinių krevečių;

4 pailgų paprikų;

0,5 poro (baltosios dalies);

druskos.

 

Marinatui reikės:


5 šaukštų aliejaus;

1 šaukšto baltojo balzaminio acto;

1 šaukšto medaus;

trupučio maltos aitriosios paprikos.

 

Marinatui skirtus produktus sumaišykite didesniame dubenyje.


Pašalinkite krevečių kiautus, jas nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į marinatą.


Paprikas nuplaukite ir su poru supjaustykite didesniais gabaliukais – kad galėtumėte suverti ant iešmelių. Daržoves taip pat sudėkite į marinatą ir viską keletą kartų lengvai pamaišykite. Padėkite dubenį į šaldytuvą 1–2 val. Išėmę verkite ant iešmelių ir kepkite virš žarijų. Jeigu liko marinato, apliekite juo kepamus vėrinukus. Kai krevetės taps baltai oranžinės, o paprikos ims skrusti, vėrinukai bus iškepę. Gardu su šviežių daržovių salotomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis