20 gabaliukų
Rabarbarų tyrei reikės:
600 g rabarbarų,
140 g cukraus,
180 g vandens.
Tešlai reikės:
140 g grietinėlės sūrio (pvz., „Philadelphia“),
120 g sviesto (minkšto),
130 g cukraus,
170 g miltų,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio vanilės ekstrakto,
½ šaukštelio druskos.
Rabarbarų sluoksniui reikės:
4 kiaušinių,
150 g cukraus,
660 g rabarbarų tyrės,
2 šaukštelių vanilės ekstrakto,
½ šaukštelio druskos,
3–4 aviečių arba vyšnių sulčių,
60 g miltų.
Dekorui reikės:
saujelės aviečių,
saujelės mėtų lapelių,
1 šaukšto miltelinio cukraus.
Rabarbarų tyrei gaminti skirtus produktus prikaistuvyje užvirinkite ir ant nesmarkios ugnies pavirkite 10–12 min. Tada atvėsinkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
Produktus tešlai ruošti virtuviniu kombainu išmaišykite iki vientisos masės, sukrėskite ją į kepimo popieriumi išklotą formą (20x30 cm), prispauskite prie dugno ir 15 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Gamindami rabarbarų sluoksnį visus ingredientus, išskyrus miltus, maišydami kaitinkite puode ant nesmarkios ugnies. Kai masė taps vientisa, įsijokite miltus. Išmaišykite ir viską supilkite ant formoje apkeptos tešlos. Tada skardą grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar apie 20 min.
Iškeptą atvėsintą pyragą papuoškite uogomis, mėtomis ir milteliniu cukrumi.