12–15 gabaliukų
Reikės:
300 g uogų: braškių, aviečių, gervuogių;
300 g cukraus;
4 kiaušinių baltymų;
žiupsnio druskos;
20 g želatinos;
100 ml aviečių sunkos;
1 šaukšto miltelinio cukraus.
Uogas kiaurasamtyje perliekite vandeniu, palikite apdžiūti.
Į prikaistuvį suberkite cukrų, užpilkite 100 ml vandens ir maišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol cukrus ištirps ir sirupas nuskaidrės. Tada nukelkite jį nuo viryklės ir palikite kiek atvėsti.
Metaliniame dubenėlyje želatiną užpilkite 100 ml vandens ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol grūdeliai ištirps. Kai ištirpinta želatina kiek atvės, įmaišykite ją į cukraus sirupą.
Baltymus išplakite su druska iki standžių putų. Į juos įmaišykite cukraus sirupo ir želatinos mišinį. Tada viską plakite dar 4–5 min. Pusę šios masės supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (15x20 cm). Ant šio sluoksnio užberkite uogas.
Į likusią zefyrų masę įmaišykite aviečių sunką, viską išplakite ir užpilkite ant uogų. Padėkite skardą į šaldytuvą 1–2 val.
Sustingusią zefyro masę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir apiberkite milteliniu cukrumi.